Startsida

Utvidningsplaner

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 73
Hej Alla

Har skrivt om detta tidigare, men jag hamnade nog i fel kategori. Det går säkert bättre här.

Jag har en liten enskild firma som IT-konsult. Fortfarande i uppstartskede, men en idé börjar ta form om att sälja via en webbutik.Eftersom det inte går att konkurera med Dustin måste jag hitta en nich där jag specialiserar mig på något speciellt. Vad som helst bara det platsar i ett litet IT-företag.Jag skulle helt enkelt vilja ha förslag. Tipsa om sådant som ni behövt, men som varit svårt att hitta. Tacksam för idéer och uppslag.Hälsningar

Magnus
info@mddata.se
070-679 46 73
http://www.mddata.se
Inlägg: 758
#6450
Skulle behöva ett yttre trådlöst närverkskort, där det finns möjligheter

att koppla in en extra antenn som förstärker signalen, som kan fungera med det trådlösa nätverkskort som redan sitter i datorn.

Vad jag är ute efter är att i olika sammanhang snylta på andras bredbandsuppkopplingar som inte är skyddade. Ungefär så...

Eller någon annan variant som kan förstärka signalen utifrån.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 73
#6451
Hör av dig, så kan vi nog ordna det! 🙂

Problemet är väl kanske att det bör vara samma signalstyrka i båda ändar för att det ska fungera riktigt bra.

Nätverkskort med extern antenn finns. Därefter skulle jag råda dig att slå en signal till "Abtennspecialisten" (Numera Smarteq) http://www.smarteq.se/Hälsningar

Magnus
info@mddata.se
070-679 46 73
http://www.mddata.se
Inlägg: 24
#6452
Detta är en jättebra chans för dig att knyta dina nuvarande företagskunder lite närmare dig Magnus.Fråga dina nuvaranda företagskunder vad de skulle vilja se i din affär och visa att du engragerar dig i vad dem tycker så gör det mycket för att bygga kundlojalitet.Vad jag vill ha sagt rent ut är att du bör fråga dem istället för oss, för våra åsikter är inte lika viktiga.Mvh Niklas
arknadsföring handlar inte om att sälja, det handlar om att få kunderna att vilja köpa.
www.nemarknadsforing.se
Inlägg: 456
Tack mottaget: 1
#6453
Japp, jag håller helt med Niklas i detta. Gör en form av kundundersökning eftersom dom redan är den målgrupp du vänder dig till.
Inlägg: 73
#6454
Nja... Tanken var väl snarare att utvidga målgruppen. Inte att med ytterligare krut angripa samma målgrupp igen.

Hälsningar
Magnus

info@mddata.se
http://www.mddata.se
info@mddata.se
070-679 46 73
http://www.mddata.se
Inlägg: 456
Tack mottaget: 1
#6455
Naj, men för att du ställer frågor till "rätt" människor så betyder det inte att du bara skall sälja till dom. Men dom kan tala om för dig vad som saknas vilket kan vara orsaken till att andra likasinnade inte handlat. De är ju de där andra du vill åt och har du idag inget som tilltalar så vet du inte var dom finns, eller hur du skall nå dom.
Inlägg: 73
#6456
DEJI: jag förstår vad du menar och du har helt rätt i det du säjer. Det är nog jag själv som har svårt att få fram mitt budskap här på forumet.

Jag kommer givetvis att fråga mina nuvarande kunder.
Vad jag gör nu är att jag frågar er på forumet som också är egna företagare, vad ni har för ideér kring produkter/varor som för er skulle kunna vara intressanta.

Frågan är altså ett led i den "minimarknadsundersökning" som nämns. Ett forum med företagare borde ju rimligen vara ett bra ställe att ställa frågan.

Så nu ställer jag frågan till er här på forumet: Finns det varor/produkter som ni har funderat på eller som ni tidigare sökt men haft svårt att finna? Vad skulle vara intressant för er att handla på nätet när det gäller IT-relaterade produkter?

Detta är inget jag tänker dra igång imorgon. Jag samlar ideér på lite längre sikt.

Hälsningar
Magnus

http://www.mddata.se
info@mddata.se
070-679 46 73
http://www.mddata.se
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#6457
Niklas har helt rätt!

Dina nuvarande kunder är det segment som är viktigast för dig att bibehålla, utveckla och förtjäna förtroendefulla rekommendationer till nya kunder. Att du dessutom vänder dig till dem skapar en relation och förtroende mellan din verksamhet och dina kunder.

Här på forumet blir det fel då du väcker björnar som sover. Andra som ser möjligheter i det du undersöker och kan dra nytta av den undersökningen.

Det är inte osynligt för oss på forumet att du använder forumet som en kanal för att finna nya kunder med flera aktiva trådar pekandes mot din webbsida där du sätter forumdeltagarna i aktiviteter. Många här bygger sina kontakter så. Men det är dessvärre svårare att bygga den kontakten som ger ett förtroende. Det förtroende som indirekt säger att det här är du bra på, detta kan du, detta är vad dina kunder har behov av och som du även kan erbjuda nya kunder.

Mycket av din verksamhet är lokalt förankrat. Forumdeltagarna här är spridda över ett större område än din lokalisering, att försöka reda ut behov som är på andra ställen än du normalt är verksam inom ger en felaktig bild av dessa behoven som du täcker på lokal nivå. Förvisso förstår jag behovet av att utvidga målgruppen. Men som jag skrev tidigare det stadigaste sättet är att bygga detta på rekommendationer och förtroende. Du måste också vara beredd på att all utveckling inte är positiv. Dvs du bör kolla upp först vilka möjligheter du har till utveckling/utvidgning, Finns tiden, kapitalet, och täckningen för detta, finns konkurrenterna, hur starka är dem vilka är deras brister mm.

Jag skulle rekommendera att du antingen följer rekommendationen av Niklas Ek eller kontaktar honom för att göra en riktig marknadsundersökning. Han är riktigt bra på detta.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 73
#6458
Missförstådd är jag van att bli, men en sak är viktig att framhålla. Jag använder inte forumet som en kanal att finna nya kunder. Har det uppfattats på det sättet, ber jag ödmjukt om ursäkt, för det har på intet sätt varit min avsikt.

Jag har ingen som helst förhoppning eller någon som helst ambition att få nya kunder denna vägen. Allra minst har det varit mitt syfte.

Jag har fått mycket hjälp när det gäller synpunkter på min hemsida. Detta är jag tacksam för. Jag lovar att jag bjuder igen och svarar alltid efter bästa förmåga på de frågor jag får i privata meddelande och på forumet.

Jag har också via detta forum knutit kontakter som för mig kan vara mycket viktiga, men detta är absolut ingen kanal för att marknadsföra mig.

Samtidigt kan jag tycka att om jag vill ställa en fråga till personer som idag driver företag i någon form, kan det då vara fel att göra det på ett forum för företagare?

Om någon använder detta för egen del? Det bjuder jag i så fall på.

Mojo:
Jag driver mitt företag på ett seriöst sätt och tycker det är spännande att ha funnit en kanal där jag kan bolla och diskutera ideér och tankar. Därav flera trådar. Jag är också mycket tacksam för de kommentarer och synpunkter jag fått av dig. Dessa är värdefulla och jag bjuder igen närhelst du önskar.

Detta är absolut ingen kanal för marknadsföring. Det gör jag i lokalpressen.

Behovet jag presenterar här på forumet och i denna tråd, är inte ett behov att utöka kundkretsen utan ett sätt att bolla ideér och tankar.

Jag tycker det känns lite trist när jag försöker vara aktiv på ett forum och det betraktas som en privat marknadsföringskampanj. Precis som du säjer är min verksamhet lokalt förankrad och jag är inte dummare än att jag begriper att marknadsföringen måste vara detsamma, lokalt förankrad.


Hälsningar
Magnus Danielsson

info@mddata.se
070-679 46 73
http://www.mddata.se
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#6459
Nej men ta inte illa vid dig!

Vad jag vill säga är att det är självklart att det är en marknadsföring direkt eller indirekt. Allt engagemang man visar utåt ifrån sin verksamhet är marknadsföring. Det är inget negativt med det. Men det gäller att vara vaksam för hur man riktar sin insamling av uppgifter. Viss information kan avsiktligt eller oavsiktligt vara vilseledande och därmed bli kostsamma om man utgår från den informationen.

Jag tvivlar inte en sekund på att du bedriver seriös verksamhet. Med ditt engagemang har du stor möjlighet att komma långt inom den verksamheten eller vad du företar dig. Men jag vill också belysa att med rätt stöd kan du komma längre.

Exempelvis tar du upp att marknadsföring gör du i lokalpressen. Annonser och mediabevakning. Ett vanligt begrepp om vad marknadsföring är som dessvärre är en felaktig tolkning om dess egentliga grundläggande förutsättningar. Marknadsföring är inte enbart annonser eller mediabevakning. De är en del i det hela, en aktivitet. Själva marknadsföringen består av så mycket mer så som ex marknadsanalyser, konkurrensanalyser skapade strategiska aktiva mål eller delmål för att nå det önskade resultatet. Att inte lokalisera vilka satsningar som bör göras är som att kasta pengarna i sjön och hoppas att man får napp.

Du har absolut ingenting att be om ursäkt för. Det är möjligtvis jag som ska be om ursäkt för att mitt inlägg framstod som något negativt eller felaktigt användande av forumet vilket inte var syftet. I själva verket var avsikten att belysa på vikten av att göra en korrekt marknadsföringsplan för utvecklingen av dina utvecklings-, utvidgningssatsningar, detta utifrån de förutsättningar du gett med lokal förankring.

Fortsätt du vara aktiv. Jag läser dina inlägg med nöje.

Med vänliga och ursäktande hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB


Må väl!
Inlägg: 73
#6460
Ibland är det svårt att få fram det van vill säja i en relativt anonym miljö som ett diskussionsforum ändå är.
Min uppfattning är att man kan lära sig mycket genom att lyssna på andra människor och jag ska villigt erkänna att marknadsföring som begrepp är något jag är väldigt dålig på. Däremot är jag ytterst villig att ta till mig kunskap genom att lysna på andra som kan bättre.

Detta är är däremot ett syfte med mitt engegemang på detta forum. Här finns massor av kunskap som jag kan ha nytta av och jag ska villigt erkänna att jag gärna läser dina kommentarer eftersom de alltid är konkreta.

Jag är en god lysnare och har en förmåga att ta till mig ny kunskap eftersom jag (i detta fallet) är ödmjuk. (Annars är det nog lite si och så med ödmjukheten)

Jag är också en mycket drivande person som säkert mer än en gång, behöver en pekpinne när jag går på lite för hårt.

Om jag kommer att lyckas...? Jag har som mål att verksamheten ska bära sig på heltid om ett år. En affärsplan finns och jag har tydliga delmål uppsatta. Jag kanske inte kan något om marknadsföring, men som projektledare har jag erfarenhet och min företagsstart drivs i projektform med slutdatum satt till nästa sommar. Därefter ska resultatet utvärderas och sen bestämmer jag om jag ska fortsätta med detta som min enda försörjningskälla.

Och inte sjutton (ursäkta) vågar jag lägga med min länk någon mer gång!  ;D

Hälsningar
Magnus Danielsson
info@mddata.se
070-679 46 73
http://www.mddata.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.