öpnna bildelsföretag..

Skapad - Senast uppdaterad
Tjena!

Jag hade tänkt starta ett företag som ska inrikta sig på bildelar, jag har redan en återförsäljare i Kina som jag har testat att beställa från privat, och det har fungerat 2 gånger, så nu tänkte jag öppna ett företag.
Men saken är den att jag vet ingeting om företagande, om hur pappersarbetet ska gå till, måste man låta någon annan sköta pappersarbetet, eller kan man gör det själv, jag tänkte på om det är svårt.
Jag undrar om det är någon som kan skriva steg för steg hur man ska gå tillväga för att starta och driva företaget.
Jag tycker att det är enkelt att ta in privat, men är det mycket jobbigare att ta in och sälja som ett företag, jag tänkte på att man ska ju skriva fakturer till slutkunderna och det är väll dyrare att ha företag än privat, jag tänkte jag på att man ska väll typ betala halva vinsten i skatt och andra avgifter?.
Så varför ska man starta ett företag? tjänar man mer om man kör det privat istället?

Jag tänkte om man gör reklam för sig att man säljer bilprodukter t.ex. på blocket, pratar med folk, och har reklam på sin egen bil. Sedan har man bara ett telefonnummer som de kan ringa på så man kan ta emot deras order.
Om t.ex. någon myndighet får reda på att man säljer utan att vara företag, vad kan dom göra?, man själv kan väll bara säga att man köpt in lite saker med några polare, sen om de frågar varför man sälje nya saker på t.ex. blocket så säger man att man inte va nöjd med sakerna och vill sälja dem. De kan väll inte säga: "NEJ, du ljuger!". De kan ju inte bevisa det, eller hur ligger det till.
Anledningen till att jag inte vill öppna företag är att det verkar vara så mycket man måste hålla reda på.
Så är det någon som har något tips?, jag är nybörjare så ursäkta om det finns saker här som är självklara för er.

Endast seriösa svar tack!

MVH
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#6679
Hej abc!

Skriva ett steg för steg moment är som att skriva en bok. En tjock bok.

I princip försvinner 56% av det vinsten på det fakturerade priset. Momsen som motsvarar i regel 25% kan du tillgodogöra dig mot egna betalda kvitton.

Men du kan aldrig jämföra detta med svart verksamhet.

Som privatperson med svart föräljning kan du om myndigheten kommer på dig bli sköntaxerad. Vilket kan bli väldigt dyrt och inget jag rekommenderar. Du kan om din verksamhet vart omfattande hamna under utredning hos ekobrottsmyndigheten. Blocket och Tradera är två siter som skattemyndigheten är speciellt intresserade av just nu för att fånga in svart försäljning. De ska enligt medierna arbeta på en sökrobot som kontrollerar huruvida svart försäljning pågår. Om det är möjligt att det finns ett uns sanning i det tror jag ganska solklart eftersom jag arbetat så pass mycket inom webb och med dess funktion. (Förvisso kan där finnas andra hinder) Jag tror dock det kan dröja innan man ser effekten av skatteverkets arbete.

När du arbetar med import så är tullverket den instans som har hand om införsel av varor i sverige och dess skatter, det är du som deklarerar för den införseln. Det finns även flera andra sätt att spåra upp dig och vad du gör samt har gjort.

Det är faktiskt enklare att sälja som företag än som privatperson och skönare att ha ryggen fri. Det ser seriösare ut och du bestämmer själv dina priser. Du ska egentligen inte vara rädd för att betala skatt. Den går ändå till dig själv via det sociala skyddsnät vi har här i Sverige.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 2
#6680
ok, tackar för svaret.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.