Starta en community om...ja, vaddå?

130
1
Jag har lite funderingar på att starta ett community, dels som en kul grej men också som en sorts kompetensutveckling.

Det enda jag saknar är en nisch som inte har någon community idag, eller en nisch där det finns en dålig community idag.

Jag har funderat lite på släktforskning, men vet inte om det finns tillräcklig kundkrets för det.

Någon som har en idé om en annan nisch där en community skulle vara bra, kanske att du till och med saknar en community till just din bransch...
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
44
Gör ett community om hur många kassa communitys det finns i dagens samhälle!  :winner
musician / composer
26
Hur menar du community?[br]Ett forum eller fullt av funktioner och tillbehör?[br]Kan du koda eller har du tänkt ett cms?[br][br]Ett forum kan nog va ganska smalt men kanske är släktforskning för smalt. Finns det ett forum på engelska om det?[br][br]Jag vet knappt vad som räknas som en community men det krävs nog att personen som ska starta den verkligen menar allvar. Det verkar finnas hur många nystartade communities som helst och de flesta är döda och tom de som alla trodde var säkra kort har även de dött ut. Som exempel Lunarstorm.[br][br]Välj något du brinner för. Annars kanske du ska fundera på att göra något annat  ;)
130
1
[quote author=Dekor link=topic=7394.msg34121#msg34121 date=1279723158][br]Gör ett community om hur många kassa communitys det finns i dagens samhälle!  :winner[br][/quote][br][br]Ja varför inte...www.kassacommunitys.se, en sida där man bara hackar ner på allt och alla  :OMG[br][br]Nej, skämt åsido. Jag tänker mig lite mer än ett forum, men lite mindre än Facebook  :mrgreen:[br][br]Eftersom jag inte tänker försöka leva på detta, utan mer gör det som en kul grej så har jag inte så mycket att förlora och känner därför att jag inte behöver brinna för saken. De saker jag brinner för har redan bra communitys som rullar på. Jag tror dock att man inte behöver vara insnöad på ett ämne för att kunna driva en community om saken...så kom igen...finns det något bransch som saknar en community?
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
1165
Släktforskning har ett jättebra forum på www.genealogi.se. Ser inte så jättehäftigt ut, men medelanvändaren är nog i alla fall runt 60 år.[br][br]Frimärkssamlarna i Sverige har däremot inget bra forum som är öppet. Det är väl ungefär samma ålder på dem som med släktforskarna.
130
1
[quote author=swetrot link=topic=7394.msg34134#msg34134 date=1279789535][br]Släktforskning har ett jättebra forum på www.genealogi.se. Ser inte så jättehäftigt ut, men medelanvändaren är nog i alla fall runt 60 år.[br][/quote][br][br]Nja, det tror jag verkligen inte att dom är. Jag håller på med det själv, och jag vet massor med släktforskare i min egen ålder (som är långt ifrån 60 :O)[br][br]Numera kan man ju släktforska direkt hemifrån via nätet. Du läser kyrkböckerna direkt på skärmen och för in i program direkt. Det är släktforskning version 2.0.[br][br]Jag håller med om att genaologi.se inte är vidare bra...[br][br]Frimärkssamlare...tja...varför inte[br]
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
44
Jag har inte kollar om någon av dessa finns men de skulle kanske kunna fylla något syfte för någon. [br][br]Jag vill community - om drömmar, fantasier och sådant man vill göra men vågar inte, kan inte, vet inte hur. [br][br]Ögonvittnen - för alla som har sett något brott, stort som litet, kan kanske intressera polisen.[br][br]Liftare - Allt om och för liftare. hur liftar man bäst, vart man ska lifta, skräckhistorier. [br][br]Snåljåpar  - för dom som är experter på att få ut det mesta av varje liten krona.[br][br]Överviktiga - För dom som gillar att vara överviktiga och inte tänker göra nått åt det.[br][br]Hobby forum - här kan man låtsas ha andra yrken som hobby-komiker, -filosof - skådis, - polis mm[br][br]Pessimist javisst - för alla pessimister. [br][br]det var några idéer och vissa kanske finns.[br][br]
Mobilanpassad Hemsida - www.marcusk.se
3
Klart att man ska brinna för det. Annars är ju risken att du inte gör ditt yttersta vad gäller form, funktion, innehåll osv. Betyder att det kommer att dö innan du lanserat det.
http://www.Design.se -Sveriges mötesplats för designtjänster
22
Jepp svart att ha en community om man inte ar intresserad av vad den handlar om.
[URL=http://www.athlecation.com/College-Konsult-Svenska.html]Studera i USA[/URL]

[URL=http://www.athlecation.com/Information-College-Idrott.html]Idrottsstipendium USA[/URL]
109
Starta ett community om ALLT[br][br]Ungefär som flashback.. de har just nu:[br]27 278 besökare online[br]428 413 medlemmar[br]23 546 957 inlägg[br][br]..så det konceptet kan ju inte va helt ruttet.
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
2
Anmäler mig gärna som moderator!  :roll:
"En bra affär firar man inte, den följs av en ny affär."

Mvh Johan
1
Har du startat något ännu? Jag har ett par idéer men för lite tid att lägga ner på det.
130
1
Jag startade magisidan.se, men har tyvärr haft för mycket annat att göra så jag har inte hunnit med att utveckla den som jag velat. Men det var lärorikt och kul, så jag är inte helt främmande att göra om det.
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
355
1
Snyggt stilfullt  :bravo[br]Själv är jag lite mot mörka färger men förstår detta måste ju vara bakgrund på en sida för mystiker.[br]Undrar bara om det inte hade varit bättre att köra den på engelska. Du har en betydligt större publik den vägen.
162
[quote author=acanjo link=topic=7394.msg34086#msg34086 date=1279553076][br]Jag har lite funderingar på att starta ett community, dels som en kul grej men också som en sorts kompetensutveckling.[br][br]Det enda jag saknar är en nisch som inte har någon community idag, eller en nisch där det finns en dålig community idag.[br][br]Jag har funderat lite på släktforskning, men vet inte om det finns tillräcklig kundkrets för det.[br][br]Någon som har en idé om en annan nisch där en community skulle vara bra, kanske att du till och med saknar en community till just din bransch...[br][/quote][br][br][br]Det är ju som att starta vilken Annan Internetverksamhet som helst. Du får ju börja från början och kolla hur många som söker på din tänkta nich och gå vidare därifrån
162
[quote author=bizzniz link=topic=7394.msg38017#msg38017 date=1296643629][br][quote author=acanjo link=topic=7394.msg34086#msg34086 date=1279553076][br]Jag har lite funderingar på att starta ett community, dels som en kul grej men också som en sorts kompetensutveckling.[br][br][br]Det är ju som att starta vilken Annan Internetverksamhet som helst. Du får ju börja från början och kolla hur många som söker på din tänkta nich och gå vidare därifrån[br][/quote][br][br][br][br]Jag förmodar att det skulle vara en kommersiell site. Så då borde du väl starta en medlems-site. Och där dels ha en fri del och en betald del. I den fria får man ju erbjuda något av värde fritt och i den betalda delen något av större värde.[br][br]I det hela kan man givetvis ha ett forum också
162
Om man menar allvar, så är det kanske bättre att göra en medlemssida.[br]man kan ha fritt inträde men man måste regga sig, så man får uppgifter till sin emaillista. Sen kan man ha betalt medlemskap och leverera något.[br]Man kan ju ha ett forum inom detta också.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.