Företagarföreningar / -Förbund

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 456
Tack mottaget: 1
Hejsan

Som anställd finns det mängder med olika fackförbund att anslutas till med diverse förmåner.. Skulle vara intressant att se vilket/vilka förbund och föreningar ni är med i som är relaterat till ert företagande?.
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#8111
40 år utan fackförbund en ganska stor vinst som kunnat investeras i annat. Det jag hört under alla år att det är väldigt bra så länge man inte behöver andvända det, därefter är det alltid problem. Men tror man inte på sig själv kan man alltid luta sig mot något förbund.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 193
#8112
JUSEK och SIF har numera förmåner för egna företagare. SMÅA har funnits länge.

Egna företagare kan teckna grupplivsförsäkringar liv, olycksfall och sjuk. Så klart att dessa är bra att ha, men vad jag förstått så är dessa inte avdragsgilla på företaget.

Sedan finns också en inkomstförsäkring som täcker inkomstförlusten ifall företagaren blir långtidssjuk. Fr o m 91:a dagen faller den ut, men då måste företagaren lägga ner sitt företag...
Inlägg: 456
Tack mottaget: 1
#8113
[quote author=heal link=topic=2614.msg10627#msg10627 date=1185619770]
JUSEK och SIF har numera förmåner för egna företagare. SMÅA har funnits länge.
[/quote]

och Företagarna. (www.foretagarna.se) fast de är kanske inget förbund i den meningen kanske?
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#8114
Vi är med i företagarna och tycker det är en utmärkt organisation både vad gäller nätverkande, förmåner och försäkringar.

Vad gäller nätverkandet är organisationen uppdelad i län och har aktiviteter som är anpassade för de företag i dessa län. De arbetar aktivt både gentemot media samt att påverka företagarnas politiska möjligheter genom att ta upp och diskutera sakfrågorna med politikerna.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 720
#8115
[quote author=heal link=topic=2614.msg10627#msg10627 date=1185619770]
JUSEK och SIF har numera förmåner för egna företagare. SMÅA har funnits länge.

[/quote]

Men trots allt är det fackförbund och a-kassa även om de tillåter egenföretagare att vara med. Jag vet inte hur det är med andra men personligen känner jag att facket, oavsett vilket, inte har något att ge mig som företagare
Inlägg: 1324
Tack mottaget: 2
#8116
Då jag var med i Sif i mitt förra jobb så "konverterade" jag till SIF eget.

Hans
Inlägg: 193
#8117
När det gäller nätverkande rekommenderar jag BNI, Business Network International. Mitt medlemsskap har verkligen hjälpt mig att vidga mitt kontaktnät. Genom detta nätverk har jag fått bra kontakt med företag i branscher som jag troligtvis inte skulle ha träffat på annars.

Sedan är det väl upp till var och en att avgöra om man tycker det är värt att vara med i ett fackförbund eller inte. Glömde nämna förut att inkomstförsäkringen kan nyttjas vid arbetslöshet också (ej bara vid långtidssjukdom), men då måste företagaren lägga ner sitt företag...
Inlägg: 193
#8118
... För den som vill läsa mer om BNI, så är webbadressen www.bni.nu.
Inlägg: 219
Tack mottaget: 1
#8119
[quote author=heal link=topic=2614.msg10641#msg10641 date=1185702038]
... För den som vill läsa mer om BNI, så är webbadressen www.bni.nu.
[/quote]

Jag var inne och kollade både på bni.nu och bni.com.
Vad jag funderade på var om det kostade något att vara medlem. Jag fick den uppfattningen att det kostade att vara medlem när jag läste på www.bni.com men på den svenska sidan hittade jag ingenting.

Nackdel när man bor på landsbygden är ju att man kan ju inte medverka på möten så ofta. Därför är FORUM så bra mötesplatser  :nicka
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#8120
Var på en introduktionsträff för BNI i Göteborg för några år sedan. Den gav mig inget speciellt. Företagare som presenterade sig själva men inte visade intresse för andra. Jag valde då att inte gå med samt att jag vill minnas att de hade någon form av internt rabattsystem medlemmar mellan. (Kan minnas fel) Vilket inte jag fann intresse i. Tror de hade någon form av årsavgift eller anslutningsavgift sedan fick man betala för träffarna, luncherna men det vet du bättre heal.

Erbjuder BNI något annat än nätverkande?

Hade även kort träff med VD´n för M.I.G. för ca 8 år sedan som jag under ett event på Hotell 11. i Göteborg tecknade av som karikatyr. Tecknade honom som en kyckling som kom upp ur ett äggskal. Han fann den mycket roande i koppling till sin organisations frukostträffar och hyllade mig flera gånger under det eventet. Jag tror M.I.G. faktiskt är en bättre nätverksorganisation om man nu ska jämföra dem.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 640
Tack mottaget: 3
#8121
Hej!

Har också varit på en BNI träff. Fick känslan av att det var en klubb för inbördes beundran och precis som Mojo säger så var folk där mest intresserade av att höra sin egen röst.
Kanske hade vi bara otur. :o

Har M.I.G någon hemsida? Hittar bara lokala avdelningar.

MVH

R
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#8122
Kollade snabbt mig.se men kunde inte finna annan info än historiken kring M.I.G. http://www.mig.se/templates/03.asp?sida=1239

Har inte googlat på det ännu. Kanske är de lokalt förankrat i Göteborg, men det är väl snarare var föreningen är placerad?

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 193
#8123
BNI igen. Varje företagare får själv göra en värdering om BNI.

Min avsikt var inte att det skulle bli en diskussion om huruvida BNI är bra eller inte, utan de positiva effekter medlemsskapet inneburit för mig.

Ca 40% av medlemmarna är med i mellan 7-12 månader, sedan hoppar de av. Jag tror att man måste lägga både mycket energi och tålamod på att bygga långsiktiga relationer. Oavsett vilket nätverk det gäller, så går det ju inte att gå dit för att se hur mycket man kan få själv. Det är lättare att referera till någon som gjort något bra för en, fungerar inte de flesta så? Det gäller ju att känna förtroende för någon som man rekommenderar, eller hur?

Men nog om det. För alla företagare gäller det att odla ett fungerande nätverk där man känner att man hör hemma.
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#8124
Håller med dig heal. Det var inte meningen till att göra det till en diskussion. I ett forum är det lätt att man glider in på sådana avstickare  :mrgreen:

Jo förtroendet är A & O i alla fall om man har som mål att få en fungerande och löpande kontakt.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
#8125
Nackdel när man bor på landsbygden är ju att man kan ju inte medverka på möten så ofta. Därför är FORUM så bra mötesplatser 


Hej,

Jag hoppas att du menar detta forum?  ;)

Mvh, Micke"Innovators and creative geniuses cannot be reared in schools. They are the men who defy what the school has taught them." - Ludwig von Mises
Inlägg: 720
#8126
[quote author=heal link=topic=2614.msg10640#msg10640 date=1185701954]
Sedan är det väl upp till var och en att avgöra om man tycker det är värt att vara med i ett fackförbund eller inte. [/quote]

Naturligtvis, men personligen tycker jag det skulle kännas konstigt. Ena dagen sitter man som motpart och förhandlar om de anställda och nästa dag tar man kontakt med samma person som medlem. Känns lätt schitzofrent och inget för mig.

Inlägg: 219
Tack mottaget: 1
#8127
I våran stad har vi frukostmöten varje fredag kl 8.00
Alla företagare och kommunanställda är välkomna. Ingen medlemsavgift men man betalar frukosten själv.
Detta för att man ska hålla sig ajour vad som händer i kommunen.
Men även lära känna de företagare som finns här.
Detta är ett bra sätt tycker jag att få ett nätverk i en liten småstad. Man håller ihop på ett annat sätt än om man inte kände varandra.
Sammanhållning är nog viktigt annars skulle nog företagsandan dött för länge sen.
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#8128
Detta är en mycket trevlig variant. Jag var ofta med på liknande i den kommun jag tidigare bodde, och det var direkt lönsamt. Så städer och samhällen som gör på detta sätt gynnar sig själva.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.