Startsida

Skattekontoret

Skapad - Senast uppdaterad
....dem lämnar olika uppgifter varje dag om skatte och avgiftsanmälan man skall sända in då man byter från enskild till HB.

Nu sist fick jag veta av en bra kille där att man måste vänta på ORG NR innan man kan göra det och tänk vad det skulle ha underlättat om alla andra innan sagt samma sak 😛
www.allhjalpen.se
Inlägg: 589
#8640
Att du måste ha organisationsnummer hade du kunnat få reda på här.  ;D

Men visst, det beror oerhört mycket på vem man får tala med. Alla är inte enormt kunniga.
Inlägg: 720
#8641
Det är inte heller alltid okunskap utan handlar många gånger om att man pratar helt olika "språk". Om man frågar någon på bolagsverket om hur det går till att överlåta en firma så får man ett svar eftersom de pratar om firman som namnet vilket det ju egentligen är. Pratar man med skatteverket får man ett svar eftersom de flesta där, liksom många företagare också, ser företaget som det som benämns som firma.

Jag fick en gång frågan från en anställd på ett klientföretag om huruvida preliminärskatten för 2004 betalades i förskott eller efterskott. Lite ställd blir man ju av frågan då jag tycker att i själva namnet preliminärskatt borde framgå att det gäller i förskott. Ingen funderade direkt mer över detta förrän ingen prelskatt var inbetald i januari 2005 och det naturligtvis berodde på att jag ju sagt att den betalades i förskott. Något som avser 2004 och betalas i förskott kunde omöjligt betalas 2005 enligt henne. Av det lär man sig att alltid kontrollera vad det egentligen är frågorna handlar om så man vet vad det egentligen är man ska svara på.
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#8642
Du behöver inte alls säga upp firman om du tänkt det, men det framgår inte av texten vad jag kan se.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
#8643
Har fått veta av Skatteverket att jag idag bara har sagt upp namnet hos Bolagsverket när jag sa upp Allhjälpen i Umeå..........så nu har jag både Enskild firma samt HB snart.........

Sen säger man upp Enskilda hos Skatteverket sen sänder man in skatte & avgiftsanmälan och då är allt OK :bravo

Älskar Sverige :-*
www.allhjalpen.se
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#8644
Vet ej om det är försent men man kan ha firman vilande, Själv hade jag en firma vilande i många år.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
#8645
I vårt företag är det ingen vila Lars :bravo
www.allhjalpen.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.