Startsida

Butik som leverantör?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 6
Hej!

Om jag har god kontakt med ägaren till en butik. Fiår denna butik agera leverantör till mig om jag vill sälja en av deras produkter online?

Butiken blir alltså en mellanhand mot en liten förtjänst mellan mig och huvudleverantören.

Hoppas frågan inte är för korkad  :-[

Mvh / Jimmy
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#9983
Det beror sig på om det rör sig om licensierade produkter vilket kan kräva att du har ett eget avtal upprättat med produktföretaget, så även kanske vad gäller bilder på deras produkter.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 6
#9984
Tack för svaret.

Är böcker licensierade?
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#9985
Där ser jag inte direkt några hinder.

När man pratar licensiering vad gäller böcker brukar man rata om publikationsrätt dvs att du har rätt att producera, trycka och översätta boken för annat språk. Då är du skyldig att betala en licenssumma till förlaget som i sin tur betalar överenskommna delar till upphovsmännen, text och bild.

I ditt fall kan det snarast enligt vad det låter liknas vid 2a handsförsäljning. ex begagnade böcker eller som ombud. Oavsett har din kontakt med butiksägaren troligen betalat för inköp av boken till förlagen. Vilka kanaler han väljer för att sälja boken är upp till denne. Men för att vara riktigt säker välj ut en sådan bok. Kontakta det förlaget som finns angivet i boken och fråga så får du ett mer korrekt svar.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 6
#9986
Tack igen för ett till bra svar.

Mvh / Jimmy

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.