En juridisk fråga ang KB/HB

Skapad - Senast uppdaterad

Om man driver ett kommanditbolag med tre personer inblandade där två personer är komplementärer och en är kommaditdelägare och sedan bildar om bolaget till handelsbolag.

Hur blir det med kommanditdelägaren (begränsat ansvar) som blir bolagsman i handelsbolaget?

Problemet som dykt upp är att delägaren inte visste att bolaget blivit HB och i och med detta har han blivit fullt ansvarig för bolaget. Han har inte skrivit under ändringsanmälan till bolagsverket utan det har komplementären gjort.

Vad är det som gäller? Någon som vet?
Faktureraflera - Redovisning från 690 kr/mån.
Nu vet Du som kund vad Din redovisning kostar!!
Inlägg: 589
#10246
Har inte varit med om liknande.

Kontakta Bolagsverket, det skulle jag göra. Men se för tusan till att du får tag på någon som verkligen kan det här (de har affärsjurister det kan gå att få tala med).

Om jag vore den tidigare kommanditdelägaren så skulle jag vara ganska redigt sur just nu. Skulle med största sannolikhet gå ur företaget.
Inlägg: 720
#10247
Vid en ändring i HB/KB så ska alltid alla delägarna skriva under ändringsanmälan. Har bara en av komplementärerna skrivit under så innebär det ärendet inte är godkänt av Bolagsverket, alternativt att han skrivit på med de övrigas namn

Ta kontakt med bolagsverket och be att få en kopia  av ändringsanmälan för att se om namnteckningen är förfalskad och gå sedan vidare i ärendet utifrån den förutsättningen
Inlägg: 17
#10248
Hej. Har talat med en jurist på Bolagsverket som medger att fel har begåtts. Samtliga personer skulle skrivit under. Har fårr kopior på handlingarna där det framgår.
Bolagsverket skulle aldrig ha registrerat detta ärende utan alla underskrifter.
Faktureraflera - Redovisning från 690 kr/mån.
Nu vet Du som kund vad Din redovisning kostar!!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.