Startsida

Kontrollera företag

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 82
Tack mottaget: 1
Jag ahr fått möjlighet att jopbba som observatör för ett företag som heter SeeYou och då jobabr man via mejl och på distans. Jag undrar hur jag kan kolla upp att det här är ett seriöst företag så jag inte skriver på något jag inte bör skriva på.
Niklas Gerholm
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#11446
Vad jag kan finna är det ett riktigt Aktiebolag med omsättning på 5 432 TKR enligt Lokaldelen.se

Huruvida siffran är dagsaktuell eller om det har anmärkningar eller annat på sig får du söka via registerutdrag. Ex ratsit.se. Men en snabb sökning där gav inte mig något resultat men då är jag heller inte medlem där.  😃


Må väl!
Inlägg: 82
Tack mottaget: 1
#11447
Tack för snabbt ocj bra svar! Har mejlat några som skrivit i bloggar o forum om att de jobbat för dem. Är väl eg inte orolig men har varit snubblande nära några lurendrejare förut så jag tänker blykolla alla jag skriver på med. Ett råd som jag gärna delar med mig av fö.
Niklas Gerholm
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#11448
Varsågod!

Det finns många av alla de sorter.
Blykoll har jag aldrig hört talas om men däremot järnkoll.  ;D

Vill dra mig till minnes att jag sett deras webbsida för bara något år sedan, ska kika där igen för att se vad de erbjuder.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 589
#11449
Bra att du är försiktig, tycker jag. Lite skepticism är bara sunt.

Nu har ju Mojo kollat upp bolaget lite, men jag kan se om jag får fram något mer imorgon.
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#11450
Bara en snabb översikt.

Kan inte svara för hur säkert det är att arbeta för dem. Det finns ju alltid en avsikt från en uppdragsgivare och det vanligaste är att tjäna pengar. Dem är en del anställda enligt webbsidan och således kan omsättningsbeloppet jag fann vara ganska lågt speciellt om det ska ersätta löner och övriga kostnader så frågan är hur mycket som sedan fördelas på observatörerna. Men de verkar föra det i rimlig takt i förhållande till uppdragen. Omsättningen kan också vara lite missvisande Lokaldelen.se har jag märkt har inte alltid den senaste informationen.

Kul att du bistår med mer info Jörgen.  :bravo
Må väl!
Inlägg: 758
#11451
Deras hemsida verkar vara sprungen ur "New Age rörelsen" i alla fall. :vissla
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 82
Tack mottaget: 1
#11452
Lönen är låg men det är okej, det är inte min huvudinkomst. Uppdragen är lätta och intressanta. Men jag bara hoppas att de inte har något skit på sig - att bli blåst gör mig mer förbannad än... ja jag vet inte.
Niklas Gerholm
Inlägg: 589
#11453
Bolaget ägs till 70% av See You AS (Norge), som alltså är moderbolag, och till 30% av BAZ Sweden AB (som har samma VD som SeeYou AB). Inga konstigheter i det.

Första räkenskapsåret var 040818-051231. De är alltså nu inne på tredje räkenskapsåret. Omsättning första året 2 356 tkr (rörelseresultat 199 tkr), andra året 5 432 tkr (rörelseresultat 47 tkr). Den absoluta merparten av kostnaderna är personalkostnader.

Medelantal anställda 2006 var 6 stycken. Men betänk att det är medeltal, det säger inget om hur många personer det är. Det kan vara betydligt fler personer, om det är många som jobbar deltid.

Finns inga betalningsanmärkningar noterade på företaget.

Det är väl ungefär så långt jag kommer. Allt det här är offentliga uppgifter, men det är ju inte lika lätt för alla att komma åt dem.
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#11454
Jag antog att det var delvis norskt då vd hade norsk .no mailadress. 😃

Bra att det finns eldsjälar som dig Jörgen som kan hjälpa till finna sådan info som för andra kan vara svåra att finna. Värt en applåd  :bravo
Må väl!
Inlägg: 82
Tack mottaget: 1
#11455
Tack ni är ju super. har fått reda på att deras uppdrag sköts lite dåligt via att jag mejlade en medarbetare jag lyckades googla upp på en blogg. Hur som helst vill jag inte hamna i nån yreg tvist på något sätt men antaratt det är skillnad på att bli anställd än att köpa en tjänst.

Niklas
/som är JÄVLIGT noga med att kolla saker efter den senaste veckan
Niklas Gerholm
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#11456
[quote author=niklas73 link=topic=3232.msg14812#msg14812 date=1196787377]

Niklas
/som är JÄVLIGT noga med att kolla saker efter den senaste veckan
[/quote]

Se till att kolla 'före' nästa gång  :mrgreen:
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.