Heltidsförslaget visar stor brist på insikt om företagande

Skapad - Senast uppdaterad
Detta verkar ju helkorkat! Vad anser Ni?- Förslaget att införa en skyldighet för företagen att anställa på heltid är ett dråpslag mot företagare. Bara företagaren själv kan avgöra vilken arbetskraft som behövs för att driva den egna verksamheten säger Gunvor Engström, VD Företagarna.

- Förslaget att införa en skyldighet för företagen att anställa på heltid är ett dråpslag mot företagare. Bara företagaren själv kan avgöra vilken arbetskraft som behövs för att driva den egna verksamheten. Nu kommer möjligheten till jobb att minska ytterligare. Dels därför att det kommer att blir svårare för företagarna att anställa, dels därför att de kommer att vara tvungna att säga upp vissa anställda när andra kräver att få heltid. Även om förslaget innehåller ett undantag för företag med högst tio anställda, är det ett mycket destruktivt förslag. Viljan hos företagare att växa över nivån tio anställda kommer att minska drastiskt.Så kommenterar Gunvor Engström, VD Företagarna, Heltidsutredningens förslag att införa en särskild lag om att anställning som huvudregel bara ska få ske på heltid och om att de som idag redan är deltidsanställda ska kunna kräva att få heltid av sin arbetsgivare.- Den risk som företagarna tar när de anställer har ökat kraftigt under de senaste åren. Medfinansieringen av sjukpenningen, rehabiliteringsansvar och nu förslaget om rätt till heltid gör att det är omöjligt för en företagare att veta hur stora kostnaderna blir för en nyanställd. En stor del av Sveriges företagare har ställt ut personliga säkerheter för att få lån till sin verksamhet säger Gunvor Engström.Källa: Webfinanser.com
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
Inlägg: 114
#1411
Jag har lite svårt för Företagarna. Dels för att namnet antyder att de företräder oss alla, dels för att åsikterna oftast är långt från mina egna.De anställdas fördelar av förslaget verkar tydligen inte så intressant för Gunvor, endast företagens nackdelar. Det hade känts mer trovärdigt om hon vägt för- och nackdelar mot varandra.Men å andra sidan, vi har inga anställda alls så det är lätt för mig att ha åsikter om detta eftersom vi inte drabbas ;)
Inlägg: 232
#1412
Mattias skrev:


De anställdas fördelar av förslaget verkar tydligen inte så intressant för Gunvor, endast företagens nackdelar. Det hade känts mer trovärdigt om hon vägt för- och nackdelar mot varandra.Ja, hon företräder väl bara den ena sidan? Anställda har sina förbund att vända sig till..
M-Daniel Johansson
Inlägg: 114
#1413
djc skrev:
Ja, hon företräder väl bara den ena sidan? Anställda har sina förbund att vända sig till..
Du menar att företag inte påverkas av att de har välmående anställda eller ej (vare sig det är positivt eller negativt med hel/deltid)? ;)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.