Baltikums ekonomi går som tåget

507
1
Föreningssparbanken har presenterat årets första Östersjörapport. Banken konstaterar att tillväxten i Baltikum väntas bli omkring 6-7 procent. Däremot beräknas BNP-tillväxten för hela regionen bli aningen lägre än 2004.



Tillväxten i Estland, Lettland och Litauen för 2005 beräknas till 5,5, 6,5 respektive 6,0 procent. Det kan jämföras med siffrorna för exempelvis Sverige och Danmark som satts till 2,3 respektive 2,2 procent.



Föreningssparbankens chefekonom Hubert Fromlet vill se en vision för att göra regionen till den snabbast växande. Detta för att möta konkurrensen från Kina och övriga Asien. En fördubblad handel mellan Östersjöländerna fram till ett visst år skulle kunna fungera som mål för samarbetet.



Källa: dn.se



Någon som gör affärer där?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
2360
37
Redan 1995 kom jag dit första gången. Numera har vi företaget SIA "Arenander" i Riga/Lettland. Det är en stadig ökning av svenska företag i hela baltikkum och inte minst i storstaden Riga, en gång i tiden Sveriges största stad. Ökningstakten har snurrat upp ytterligare ett par % och vi finns med där och hjälper företag med Regler tolkning och övesättning, handelsutbyte mm. mm.[br][email protected][br]Start av företag och ekonomistyrning
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.