Startsida

Reseller?

Skapad - Senast uppdaterad
DG
Vet nån vad man måste göra för att bli en reseller i sverige?

och om man behöver/hur man får ett sk reseller id?
Inlägg: 88
#1847
Reseller för vad? Kanske är korkad fråga...
ww.kurslitteratur.se
www.digiart.se
DG
#1848
reseller för vad som helst elektronik, kläder, whatever!!
Inlägg: 88
#1849
Du kontaktar de som du vill bli återförsäljare för, jag själv är återförsäljare för vissa produkter och har kontaktad de som tillhandahåller dessa. Ett generellt sk "reseller id" som du efterfrågar har jag aldrig hört talas om.Vill du bli generalagent för en produkt som ännu inte finns i Sverige får du kontakta det kontor i utlandet som är bäst lämpat att tillfråga.
ww.kurslitteratur.se
www.digiart.se
Inlägg: 106
#1850
De flesta tillverkare säljer till en distributör som säljer till återförsäljare som säljer till slutkund (företag eller privatpersoner). I datorbranschen tex kallas denna kedja ibland för "kanalen".I en del fall är tillverkaren även distributören och ibland säljer tillverkaren direkt till slutkund. (Tex Dell och Apple som tillverkar datorer säljer direkt till konsument).Varje distributör brukar på sin webbsida någonstans ha en länk där det står något i stil med ÅF, Återförsäljare eller liknande (har de inte det, leta efter "Kontakt". )Många distributörer har formulär du skall fylla i för att teckna ett återförsäljaravtal och till det skall du bifoga registeringsbevis och ibland senaste årsredovisning. I avtalet finns vissa villkor du skall följa, mycket har med distributörens möjligheter att få betalt och att du kanske behöver uppfylla vissa krav på din verksamhet eller på dina slutkunder.Men proceduren är upp till varje distributör och även vilka krav de har, så det skiljer sig från distributör till distributör. Kontrollen på en ny kund hos en distributör som säljer juveler, motorcyklar, bilar eller datorer, är förstås mera rigorös än någon som distribuerar lösgodis, DVD-filmer eller något annat som inte kostar så mycket. Kreditrisken blir ju lägre med de senare sakerna för distributören.Så nästa fråga är hur man hittar en distributör av något. 🙂 Du kan prova här:http://www.gulasidorna.se/

http://www.hitta.se/

http://www.google.com/Lycka till!
Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]
Inlägg: 106
#1851
Kan tillägga en sak. Det finns ett bra ställe att hitta distributörer i IT-branschen. Tidningen IT-branschen ( http://itbranschen.idg.se/ ) listar i sitt nummer 7-2005 (2 juni) 153 företag i årets stora distributörsguide.Så kolla upp detta nummer på biblioteket, eller beställ det från IDG, kontaktuppgifter på siten.
Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]
Inlägg: 162
#1852
Man kan ju också jobba som affiliate för olika företag.
Då behöver man inte lägga ut pengar på inköp.
Googla på affiliate+  sökord på det du vill sälja.
Eller ta kontakt med affiliatenätverk  som har samlat olika företag som söker säljare. Några är Tradedoubler, Commission Junction, mfl.

Finns också ett sätt som kallas dropp shipping, där du säljer varorna själv, men distributören levererar det du har sålt, du slipper alltså att ligga på lager.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.