Startsida

företagare - framtidens underklass!

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 187
Såg nyss på tv4:as faktum, ganska intressant, tankar som har funnits men inte bekräftats"Om du startar eget kan du tjäna mer. Du är din egen och fri."

Jo tjena.Faktums undersökning visar att egenföretagarna har bland de lägsta inkomsterna i Sverige. Lägre än många klassiska låglönejobb som tex städare.

http://svt.se/faktum
Frilansande människa
Inlägg: 48
#1865
faktiskt väldigt intressant, men vet inte om jag riktigt kan hålla med om allt som sägs i programmet.
Inlägg: 187
#1866
Morgon!Njaaeee!! lite tvetydigt budskap får man ju.

Men med tanke på alla de arbetslösa som AF skickar till starta-eget kurser.

Och med tanke på alla som går där absolut inte ska starta ett företag men ändå gör det, så kanske..kanske. Många går ju dessutom i kk med stora skulder och förstår inte vad som gick fel, pga. kursledare har sporrat dessa alldeles för hårt. Ett mörkertal fins det nog, för det pratas ju aldrig om de som misslyckats.Men, även jag är ju ett kritiskt tänkade. Godtrogen ska man ju aldrig vara.

:wink:
Frilansande människa
Inlägg: 3
#1867
klart att dom tjänar minst på Pappret....ingen som vet hur mycket dom tjänar svart....där ligger "problemet"
Inlägg: 232
#1868
Svart & svart... Som företagare har man ju en del förmåner som ingen annan har... Att plocka ut feta löner betyder ju bara mer inkomstskatt till staten...Näpp; tjänstebil, företagsmobil, avdragsgilla luncher och ett och annat provkoncept gör livet betydligt enklare... ;)
M-Daniel Johansson
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#1869
Som företagare är man ALDRIG fri du har dålig lön och därmed usel pension och dåliga villkor som ingen annan har. Det hjälper om man är lite galen är man dessutom uppvuxen i företagarmiljö så kan det vara kört kan jag påstå efter 40 år. Men det finns en del ljusglimtar och har man lärt sig hur saker och ting fungerar kan man trots allt få det drägligt. Det tycker de som jag hjälpt efter att först varnat för farorna. Jag är övertygat om att de flesta inte skulle starta företag med de kunskaper och brist på god rådgivning. AF orsakar många konkurser mm.
lars_arenander@rocketmail.com
Start av företag och ekonomistyrning
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.