PatrikKrook.blogspot.com

Skapad - Senast uppdaterad
Är bloggare egna företagare? Jag som driver en stor blogg måste ju tänka på vad jag marknadsför och jag tjänar ju pengar på reklam och jag har ju kontrakt som ger mig pengar för att visa upp deras grejer!. vad tycker ni?
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#19594
Det finns stora relationer mellan företagande och Blogg. Bloggen använder sig av flera möjligheter beroende på hur man begränsar eller möjliggör. Det handlar då om information och kommunikation. Detta ligger oftast helt i led med företagandet att sprida information och att kommunicera med sina målgrupper för att uppnå resultat.

Men att vara bloggare är ej per automatik att vara företagare möjligen att man är företagsam.  Självklart ska du som driver bloggen tänka på vad du marknadsför framför allt hur du marknadsför dig själv genom att marknadsföra andra och deras produkter.

Frågan är hur långt man ska gå innan det anses som man blivit köpt i sitt förtroende. Själv har jag tidigare skrivit recensioner av dataspel till tidning. Jag var då så pass engagerad att jag spelade mig genom stora delar av spelen utan fusk, tips o trix för att känna på spelglädjen. När inlämning av spel som skull recenseras ökade, var det omöjligt att hinna bygga en värdering av spelet till en recension. Då hänvisade tidningen mig till att gå ut på speltillverkarnas hemsidor och skriva omdömena utifrån hur de själva skrev om sina spel. Dvs köpta recensioner. Jag avtackade mig detta.

Företagsamt av mig var det kanske inte men i alla fall valde jag att omdömet inte skulle vara köpt för det om något kunde slå tillbaka senare.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 1165
#19595
Ur ett juridiskt perspektiv så kommer Skatteverket förr eller senare att höra av sig om det är större pengar som flyter in via bloggen. Det är rätt så stor "risk" att de betraktar en verksamhet i blogform där grundaren har inkomster som en näringsverksamhet.

Ur ett etiskt och moraliskt perspektiv håller jag fullständigt med Mojo. Köpt reklamplats och köpta recensioner kommer rätt så snabbt att förlora i trovärdighet, och du kommer säkert också snart att börja fråga dig när du är dig själv, och när du är en del av ett reklammaskineri. Identitet är viktigt för trovärdighet och för utveckling.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.