Företagare inom grafisk design?

Skapad - Senast uppdaterad
Hej!

Jag är intresserad av att komma i kontakt med företagare inom den grafiska branschen, både i tryckt media och webb. Det vore roligt att utbyta erfarenheter både inom branschen och som företagare.

Till exempel är mitt företag fortfarande ganska nystartat och man står och väger runt frågor som exempelvis prissättning, samarbeten osv.

Hör gärna av er!
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#19807
Har du frågor och tankar får du gärna höra av dig.
Dock kommer jag i mitten av veckan troligen åka bort några dagar.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
www.uddatorp.se
Må väl!
Inlägg: 9
#19808
Hej!

Det vore absolut roligt, du kanske har några bra tips att ge såhär i startgroparna. Mitt företag är ju än så länge ganska litet och verkar just nu i ett inte alltför stort område men min förhoppning är självklart att växa på båda håll 🙂

Just nu sitter jag i tankarna kring att hitta ett bra samarbete med ett tryckeri, eftersom jag vill kunna erbjuda kunden även att fixa trycket om denne inte har den kontakten själv. Har tänkt en del på vad man vill ha ut av det och så vidare, några tips som man bör tänka på?
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#19809
Egentligen är det bättre att du kan lokalisera tryckerier lokalt i nära anslutning till kunderna i alla fall de stora centrala städerna. Det minskar kostnaderna och tid vad gäller leverans. Kom ihåg att små tryckerier oftast har högre kostnader än stora tryckerier och kvaliten kan skifta. Men en fördel du har att jobba med ett specifikt tryckeri är att du lättare kan ha koll på hur de önskar original levererade samt vilken ICC-profil de nyttjar. Den fördelen gör att du slipper ställa om din utrustning från beställning till beställning.

Du har lättare att bygga en relation med små tryckerier men oftast till kostnad av pris.
Med stora tryckerier har du oftast större möjlighet till flera val vad gäller trycktekniker och säkrare hantering av stora ordrar.


Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.