Startsida

Hur du enkelt skapar starka lösenord – och kommer ihåg dem

Skapad - Senast uppdaterad
Hej på dig!

Här kommer en artikel om hur du lär dig skapa starka lösenord, men framför allt hur du lär dig att komma ihåg dem:  ;)
http://www.castpoint.se/tips-tricks/hur-du-skapar-och-kommer-ihag-starka-losenord.html

Här kan du testa säkerheten (styrkan) på olika lösenord:
http://www.castpoint.se/tips-tricks/testa-losenord.html

Hoppas det hjälper någon! 🙂
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#19945
Kul 🙂 Testade lite olika lösenord, och undrar var kriterierna för "starkt" är, det verkar inte vara matematiskt underbyggt (antal möjliga kombinationer) utan kräva ett icke-[0-91-z] tecken för att alls kunna anses vara starkt? (Testade ett lösenord på flera hundra tusen bitar utan att det ansågs starkt, samtidigt markerades ett annat lösenord med bara 8 tecken som starkt.)

Vad tycker du i övrigt om så kallade digitala plånböcker, dvs program som automatiskt håller reda på lösenord i en krypterad fil?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
#19946
Lösenordstestet ska ses som en enkel vägledning om man vill testa eller skapa ett starkt lösenord med hjälp av olika teckenkombinationer och för "vanligare" inloggningar. Nej, den räknar och värderar inte antalet bitar 🙂 Vill man ha ett lite bättre test så kan man använda PTS Testa lösenord (www.testalosenord.se).

Digitala plånböcker(?) är nog bra, men dess säkerhet minskar beroende på var programvaran är installerad. Förresten, kallas dom verkligen "digitala plånböcker"? Är inte det funktioner i webbshopar där man i förskott (som kund) kan sätta in pengar som man sedan kan handla för? Typ PayPal?
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#19947
Vet inte vad det heter korrekt på svenska, översatte från "KDE Wallet". Antar att lösenordshanterare är ett mer korrekt svenskt ord.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.