Startsida

Att starta eget

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 3
jag har tänkt att starta eget föret men vet inte riktigt hur jag ska gå till väga med det
Vad är de man ska tänka på?
vad kan de bli för kostnader och starta upp företaget?
för och nackdelar?


vil veta så mycket som möjligt innan jag startar upp de

Inlägg: 1165
#20365
Det beror lite på vad det är för verksamhet, och vilken bolagsform.

Är det ett aktiebolag så måste du ha minst 100.000kr i aktiekapital, som förvisso inte är en kostnad, men väl ett kapital som måste garanteras till företaget.

Själva registreringen kostar c:a 2000kr för AB, och strax under tusenlappen för Enskild firma/HB/KB.

På www.tillvaxtverket.se kan du läsa mer.

De flesta kommuner har också någon form av stöd till nya företagare. Ibland ett omfattande stöd, ibland lite mindre, men de brukar i alla fall kunna peka dig i rätt riktning.
Inlägg: 54
#20366
Det är svårt att svara på frågan när vi inte vet vad du ska göra...

Själv säljer jag tjänster inom webbdesign och jag gjorde så att jag tog ett deltidsjobb som personlig assistent. På så sätt visste jag att jag alltid hade pengar till att betala hyran och räkningar.

Jag fick då den tid och arbetsro som krävdes för att få hjulen att snurra.

Sen är jag ju f-skattare, vilket ofta passar utmärkt att börja med och ej heller kräver 100 kkr i startkapital. Se dock till att skaffa en bra försäkring som även täcker ekonomiskt ansvar.
Johan Kraner Åsedahl Webbdesigner http://kraner.se
Inlägg: 3
#20367
Mina planer som jag vill och har tänkt att utföra är öppna en butik och sälja hundfoder, för i den byn eller vad man kan kalla den för är ingen egen komun iaf har ca var 3:e person hund/hundar och ska man köpa hundfoder så är de i någon matbutik där jag bor eller åka in till stan i en djuraffär för att köpa.
men jag vet inte om man även ska lite hundartiklar också eller om man bara ska ha hundfoder.
Är de bättre att köpa en lokar eller hyra den? vilket kan vara de bästa allternativet?
vilket försäkringsbolag kan man ha?
hade tänkt att gå en kurs som arbetsförmedlingen ska ha i 3-6 månader som är strata eget företag. så man får mer kött på benen.
låt oss säga att man ska ha hundfoder som basutbud, hundartiklar också så man får in mer kunder? eller kattartiklar och kattfoder också?
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#20368
Jag hade en gång en affär på Österlånggatan i Stockholm som köptes av en vän för hund och kattaffär som du ville ha. Lönsamheten var inte tillräcklig då och knappast nu heller, däremot tror jag på en utveckling  av designade kläder till dessa djur som då även är samma som ägarens klädesstil. Kan man ha det att början med på nätet kan man kanske hålla nere kostnaderna. Personlig service i detta kan nog bli inkomstbringande om man lägger sig på rätt nivå från början. På detta spar du dessutom dyra lokalkostnader försäkring mm. När du startar kan det vara bra att ta med mera saker man är intresserad av samt att ha ett namn som inte låser dig och lyssnar du inte på råden gav jag nyligen ett tips VOVMJAU. :giggle :bravo :LOOOL.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 800
Tack mottaget: 29
#20369
[quote author=lars arenander link=topic=5339.msg25750#msg25750 date=1241811796]
VOVMJAU[/quote]  :mrgreen:

Jag tror att en starta eget kurs som du nämnde kan vara mycket bra! Där kommer ni säkert att få räkna på en budget för att se om det lönar sig. Försök att fundera vidare hur du kan utveckla din idé. Det kanske är som Lars säger att det är svårt att få bäring i detta men kanske med kompletterande produkter och tjänster. Kanske rent av designade katt och hundkläder  🙂

Vill du läsa mer så finns här samlad information och länkar om att starta eget.

Grundare av foretagande.se
Inlägg: 3
#20370
Precis, jag hade tänkt på hundkläder eftersom de är hundarnas " modde " nu för tiden. Fast jag själv hatar de så måste man ju ge vad kunderna vill ha  🙂

Står de mycke bra saker att lära sig i böcker om starta eget?, har sett på någon sida dom säljer ut böcker.
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#20371
Jag pratade med en idag som startat företag för 1 år sedan och sedan ett halvår lagt ner och funderade på att avreg. Min första fråga var. Det var väl inte så att du gick en startaegetkurs och man talade om hur bra det var att vara företagare. Jo, resten förstår ni säkert, Han låg ett antal tussenlappar back  och det var inte 5 eller 10 utan mycket mer. Rätt rådgivning idag är otrolig billig även om man måste ta lån för att få den, det är bara ett krux, vem kan ge råden som är värd dessa pengar? Killen jag pratade med har en lysande framtid bara han begriper det, Han fick mitt visitkort, vi får se om han tar chansen.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 800
Tack mottaget: 29
#20372
[quote author=lizar link=topic=5339.msg25785#msg25785 date=1241984963]
Precis, jag hade tänkt på hundkläder eftersom de är hundarnas " modde " nu för tiden. Fast jag själv hatar de så måste man ju ge vad kunderna vill ha  🙂

Står de mycke bra saker att lära sig i böcker om starta eget?, har sett på någon sida dom säljer ut böcker.
[/quote]

Vi har flera bra starta eget böcker i var bokshop.

Här är två böcker som säljer mycket och båda är det rabatt på just nu:

Rivstart
Starta eget - eller?

Personligen läser jag mycket om det är något jag vill veta mer om men vi är alla olika. Som Lars skriver så är det inte svårt att få rådgivning men man bör nog kolla med flera olika källor, och böcker kan vara EN mycket bra sådan. En starta eget kurs kan vara kanon men fråga även fler som idag redan driver företag vad de säger. Har du någon i släkten? Finns där kanske en liknande butik i närmsta stad där du kan fråga ägaren hur den upplever det?
Grundare av foretagande.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.