Starta och Driva företag? Läs det här...

Skapad - Senast uppdaterad
Funderar du på att starta och driva ett företag?

För 3 år sedan var jag ivrig att bli egen, jag var övertygad om att lyckas. Kämpade på i 2 år och det gick helt ok. Sen nu när Krisen slog till så hände det saker...

Villkoren ändrades, konkurrensen ökade och ledde till att lönsamheten försämrades.

Såklart drar man i nödbromsen, och drar ner på alla kostnader, men det är svårt att ändå komma ikapp. Sakta men säkert minskade mitt kapital, och nu är jag nere på 0.

Förånad blir jag och inser att jag som företagare är väldigt utsatt och nästan helt utan skydd:

- Kontaktade banken och bad om att få Ammorteringsfrihet på lånen tills jag hade kommit på fötter, men de nekade. Hänvisade till ingånget avtal!

- Skatteverket kontaktade jag, men det var lika svårt att få hjälp där, skatten måste ju betalas, fastän det inte kommer in några pengar!!!

- Försäkringskassan fick jag skulder hos, och fastän jag har berättat att det saknas pengar, så hotar de med indrivning till Kronofogden!

Så läs nu detta: DET FINNS DEM I SAMHÄLLET SOM PRATAR BRA OM FÖRETAG OCH FÖRETAGAREN, OCH DE VILL ALLA VARA MED ATT HJÄLPA TILL NÄR DET GÅR BRA. MEN NÄR DET GÅR MINDRE BRA SÅ VAR INSTÄLLD PÅ ATT DU STÅR DÄR HELT ENSAM, OCH I VÄRSTA FALL HELT UTBLOTTAD.

Det är både tråkigt och tragiskt, och visar hur Företagsklimatet verkligen är.

Idag, om jag visste det här, så skulle jag aldrig startat företag.

/ Andreas X
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#21839
Tyvärr har du rätt. För att klara sig behöver man en grundläggande idé hur det hela fungerar gentemot de olika myndigheterna, då kan man klara sig någolunda väl. Skatt måste inte alls betalas om man inte får inkomster som täcker skuler i enskild firma utan man kan mycket väl ta tillbaka sparkapital, likadant är det med försäkringskassan. Du tycks ha grävt ner huvudet i sanden, värst är det med banker som är riktiga rövare som man helst ska hålla sig borta från om man kan, snälla när de inte behövs och för jävliga annars. Det finns säkert möjlighet att få rätsida på det hela, men tyvärr inget är gratis mer än goda råd här och de råden gäller ofta en särskild fråga och inte ett helt paket med åtgärder som jag tror du behöver.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 2
#21840
Tack för ditt svar  🙂

Du har helt rätt i det du säger, gäller att se var sak i sig, och försöka lösa ett problem i taget.

Men tycker väl att myndighter borde upplysa mig om det jag kan göra för att förbättra min situation, istället för att bara underrätta mig.

Trots problem kör jag på varje dag, och väntar mig en ljusning. Men i mörkret ibland är det lätt att bli blind, men som du säger, bättre se det för vad de är istället.

Kanske jag (och ni andra) kan lära sig något innan, att veta hur myndigheter fungerar och hur jag kan använda mig av dem? Trodde jag visste innan, men tydligen inte.

Men visst ansvaret är Mitt jag försöker inte skylla ifrån mig, inte det jag menar. Jag har ett stort ansvar, hur jag driver mitt företag.

Tack för svaret, jag ska nu ta itu med problem som "ett - och - ett" istället och inte gräva ned huvudet i sanden 🙂

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.