Köpa utländsk site - vad är den värd?

Skapad - Senast uppdaterad
Vi är på gång att förvärva en engelskspråkig hemsida/forum. Ca 10 000 unika besökare per månad besöker denna webbplatsen (i huvudsak från olika länder i Europa) och annonsintäkterna idag ska enligt uppgift ligga runt 15 000-20 000/månad. Forumet har över 1200 st medlemmar, verkar dessutom vara rätt så aktivt!!! Google-rankingen på några viktiga sökord är inom topp 20. Men vad är det värt i rena pengar? Vi ser ju att vi kan implementera hemsidan/forumet i vår ordinarie verksamhet och utveckla den mycket.
Några förslag från er?
Inlägg: 1165
#22118
5-10.000SEK kanske... Risken är rätt så stor att de tongivande medlemmarna packar och drar om någon ny börjar meka med det hela. Annonsintäkterna låter rätt så överdrivna.
Inlägg: 7
#22119
Tack för svar. Annonsintäkterna ska stämma. Jag såg en skärmdump, kan ju editeras och så i photoshop men det verkar stämma. Inte en chans att vi får köpa köpa hemsidan för 10 000 kr om annonseringen drar in nästan de dubbla per månad.

Intäkter: 15'x12=180'
sen tänkte vi betala 50 000-100 000 för den goda trafiken och medlemsdatabasen. Men kan vi få ned det till 5000-10 000 kr så är jag väldigt nöjd  :nicka
Inlägg: 758
#22120
Man ska nog titta extra noga på vad det är för typ av annonser.
Kommer dom att finnas kvar 1 år framåt?
Ett rimligt pris vore 12 x annonsintäkten =????? - 30% = pris för sajten.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#22121
Att lägga till medlemmar på en sida är inte svårt frågan är hur många av dessa är aktiva och unika. 1200 är en bra medlemsbas även om inte stor om man ser till det ur ett engelskspråkigt (fleranvändarvänligt) perspektiv, hur stor är besöksfrekvensen? Är målgruppen unik eller spridd? Det senare kan påverka er prissättning på annonserna. Vilken annonstyp rör det sig om?

Annonsintäkterna om de drivit egen försäljning av dessa går genom deras egna upparbetade led. Där kommer ni inte få några garantier att ni kan kvarhålla samma beställare och prisbild, om inte den kunddatabasen ingår eller om eventuella avtal kan övertas, kanske även fördelaktigt om någon i säljande parts verksamhet kan bistå er under övertagandet med att upprätthålla kundbasens relation under en viss initial tid som ett förtroendeled.

Kom ihåg allt som du ser grafiskt kan vara editerat även det du ser som text. Viktigt är att ni är överens om vad som ingår vid övertagandet helst skriftligt, att ni säkrat samtliga rättigheter så som bild, design och kod om sådant skydd finns då det kommer vara er skyldighet.

Kolla så att domännamnet ingår just nu skrev du bara förvärva hemsida/forum. Till trots allt kommer besökarna till webbadressen inte bara till koden.

Kolla hur koden och databas levereras.

Ett bra tips är att besöka dem på plats och kunna se back-end system i realtid och kanske även deras befintliga statistik över en längre period. Då kommer ni få en upplevelse om hur seriösa de är.

Det finns minst en orsak till försäljning här någon av dessa kan vara en orsak värd att fundera över:
Säljaren har behov av pengar vilket ger bra utgångsläge för att pressa lite.
Säljaren har nått toppen för sin egen uppskattning om försäljningstaket vilket gör att man kanske ska vara lite återhållsam med glädjekalkyler och ger all anledning att pressa lite.
Säljaren anser att det är för mycket arbete med drift och underhåll i relation till inkomster, då bör man kolla upp back-end systemet för att se hur den administrativa biten hanteras om den är smidig eller komplicerad.

Men det kan även vara så att sidan är växande då finns all anledning till att betala bra...

kom ihåg 50-100kkr är inte mycket pengar om man ser det till ren arbetstidskostnad. 1200 medlemmar och 15-20kkr i annonsintäkter samt ett forumsystem är lika med lång arbetstid.

5-10kkr är en struntsumma och jag skulle bli förvånad om ni kunde få det för det priset.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Må väl!
Inlägg: 39
#22122
Hade vart intressant å se vilken sajt det är. Förstår om du inte vill posta det här - men för att kunna göra en riktig bedömning måste man nog få se helheten. Dock låter det mycket spännande.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.