Startsida

Mest för män?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 35
??? Ser sällan några kvinnliga inlägg här, skulle vara intressant att veta hur många kvinnor som är medlemmar. Ja, lite statistik öht kunde vara intressant. Vilka yrken finns här representerade, ålder, kön etc.
Inlägg: 800
Tack mottaget: 29
#23241
"Kvinnliga inlägg" - Hur menar du?
Företagandet är väl detsamma oavsett om man är man eller kvinna ;)

En undersökning som nyligen gjordes så fick vi bland annat följande svar:

59 % män, resp 41 % kvinnor.
Medlemmarna är i alla åldrar utan att någon åldersgrupp sticker ut och vi är utspridda över hela landet.
Majoriteten är småföretagare och ca 60 % driver enskild firma.

Jag har inte gjort det men skulle vi jämföra statistiken med SCB så representerar vi troligtvis en typisk svensk småföretagare. Kanske har vi tom något större andel kvinnliga besökare än vad riksgenomsnittet säger. (Inte säker dock på hur många procent företagare som är kvinnor i Sverige)
Grundare av foretagande.se
Inlägg: 31
#23242
Kvinna här! (ålder 25+ 😃)
packa lätt - packa rätt
http://www.m-kylli-emballage.se
Inlägg: 47
#23243
Kan ju också vara så att du tar för givet att alla där inte kön framgår är män.
Inlägg: 31
#23244
Och kanske är det så att man tror att vissa branscher är manliga resp kvinnliga. Det finns t.ex inget i mitt företagsnamn som talar om att jag är kvinna, det får man veta om man kollar företagsinfon  i webshopen t.ex. Emballage känns det mer manligt än kvinnligt tycker ni?
packa lätt - packa rätt
http://www.m-kylli-emballage.se
Inlägg: 185
#23245
Jag är också kvinna. Sångerska.

Andelen kvinnliga företagare i Sverige (eftersom spekulation förekom) är 22% och av nyföretagarna är 31% kvinnor. Detta är siffror utgivna av Tillväxtverket 2009.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#23246
ABI DESIGN är mitt företag och min hustru har ett som heter Abi Divi(båda två på Lettisks) och håller på med tolkning. Det är dock jag som brukar hålla låda här ibland då det gäller företagsfrågor mest vilket jag lärt mig som företagare sedan 60-talet. men jag tror att jag fått flest frågor från kvinnor till min e-post så det finns många kvinnliga företagare. Att SKV misskrediterar kvinnor gör att de får det svårare som företagare(även min hustru) men målen är uppe i Regeringsrätten för resning, vi får väl se om det hjälper för i så fall kan det vara andra som kan dra nytta av de domarna. och då kan jag ge värdefulla råd med utgångspunkt från dessa mål.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 8
#23247
[quote author=November link=topic=6164.msg29566#msg29566 date=1259054882]
??? Ser sällan några kvinnliga inlägg här, skulle vara intressant att veta hur många kvinnor som är medlemmar. Ja, lite statistik öht kunde vara intressant. Vilka yrken finns här representerade, ålder, kön etc.
[/quote]

Jag tycker egentligen det är ointressant vilket kön det är på personen bakom inlägget, forumet och sajten är öppet för alla det är det som är huvudsaken.
www.partyfun.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.