Behöver starta eget?

Skapad - Senast uppdaterad
Jag har en färdig produkt (en bok) som säljs via en självpublicerings- och print-on-demandsajt. Men för att jag själv ska tjäna mer har jag sneglat på riktiga tryckerier istället. Boken har en självklar målgrupp (geocaching, en form av orientering) och att sälja på olika evenemang (sådana hålls regelbundet med uppemot hundra besökare på varje, och arrangörerna skulle i de flesta fall säga ja direkt om jag frågade om jag fick sälja på just deras tillställning).

Då är frågan: måste man starta företag för detta? Boken kommer inte ha något ISBN-nummer och ska inte säljas i butik - det är jag själv som står för försäljningen, och det rör sig alltså inte om några större upplagor.

Tack för eventuella svar, jag känner mig verkligen lite vilsen i starta eget-träsket  :o
Inlägg: 3
#25908
Inga svar på denna?
Inlägg: 1324
Tack mottaget: 2
#25909
Ev skulle detta kunna hamna under Hobbyverksamhet, Och är den under 30 000:- per år skulle denna hobby slippa moms också.
Skatten blir dock den samma som för ett företag.

Läs denna skrift. http://www.skatteverket.se/privat/blanketterbroschyrer/broschyrer/info/344.4.39f16f103821c58f680007485.html

Allting beror på hur stort och hur länge.

Hans
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#25910
Hur du än gör så spara kvitton som har med verksamheten att göra. Enkelt men ofta ett mycket bra tips när SKV knackar på dörren om nägra år.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.