Startsida

Exempel på vad det kostar att söka patent

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 800
Tack mottaget: 29
PRV har tagit fram fyra olika exempel som tar upp kostnader för olika företag och deras patent. Syftet är att ge en överskådlig bild av vägval för patent.

Exempel på företags kostnader för patent

Bra snabbfakta om patent

Blanketter och mer informationsmaterial om patentansökan

Därför ska du söka patent

Vi på PRV har en vision om att alla människor ska vara medvetna om värdet av ett patentskydd, liksom av ett varumärkes- eller designskydd. Vi vill att du ska göra ett aktivt val när det gäller att använda de immateriella skyddsrätterna.

Vårt mål är inte att alla människor ska söka rättsskydd hos oss. Vårt mål är att du ska använda dig av det immaterialrättsliga skyddet som ett strategiskt instrument om det kan leda till bättre affärer för dig.

Genom att skydda din uppfinning kan du oftast öka dina möjligheter att själv tjäna pengar på den och få tillbaka de investeringar du gjort. I detta avsnitt hjälper vi dig att väga faktorer för och emot ett patentskydd.

Nyttan av ett patent

I dagens hårda konkurrens är en aktiv innovations- och utvecklingsverksamhet viktig för både mindre och större företag. Med ett patent kan du förbättra och försvara din marknadsposition. På de marknader där du kan hävda din ensamrätt slipper du kanske priskonkurrens. Dessutom tvingar du andra aktörer att utveckla egna tekniska lösningar på det problem som din uppfinning löser.

Ett patent är också en immateriell tillgång. Patenträttigheterna kan köpas, säljas eller licensieras. Ett patent kan också göra det lättare att intressera investerare eller att sälja ditt företag. En affärspartner som får tillgång till skyddad teknik kan dessutom vara villig att betala mer för det du erbjuder.

Källa PRV
Grundare av foretagande.se
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#26057
Ofta är patent till ingen nytta men till stor kostnad samt en massa arbete med överklagande. Ett stort företag som vill åt ditt patent gör en snarlik kopia sedan kan du träta i 10-talet år för att få lite brödsmulor och slippa betala motpartens kostnader. Ungefär så ser den verklighet ut för en mängd hoppfulla uppfinnare. Undantag finns.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.