Moderaterna - Fördel för oss företagare???

Skapad - Senast uppdaterad
Moderaterna i princip skriker ju ut att det ska bli enklare för småföretagare att starta och driva verksamhet osv.

Men vilken förändring har gjorts sedan de vann valet sist? Har någon ens märkt någon förändring???
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#27081
Ökad ....sjuk och föräldraförsäkringen. stämmer inte till fullo för man har mer eller mindre tagit bort möjigheten till 5 års SGI som tidigare fanns. Ville man ha mer än 2 år fick man överklaga till högre instans, nu tror jag knappast det är lönt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 151
#27082
Det är i alla fall klar förbättring mot hur det var innan, skulle jag säga. Halveringen av aktiekapitalet är till exempel en mycket bra reform.
MVH Richard Andréasson
Inlägg: 1165
#27083
Generellt sett så tycker jag att man visar alldeles för lite djärvhet i att göra det bättre för alla typer av människor, vare sig man är företagare eller löntagare, ung eller gammal, arbetande eller icke arbetande.

Men det gäller i princip alla partier. Det handlar mest om små justeringar av väldigt cementerade modeller, och de som gynnas respektive missgynnas i de modellerna har inte särskilt mycket att hämta från något håll.

Svenska staten tar årligen in 1500 miljarder i skatter och avgifter. Det man träter om i valrörelsen är fördelningen av knappa 50 av dess miljarder, resten är man rörande överens om.
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#27084
Andra EU-länders företagare betalar först om man kommer över 120´-150´i inkomst. I Sverige börjar det på 1000 med soc och ca17´med skatter, en viss skillnad. Men för rundgången som är Sveriges modell så är det ju bra men det blir inte mer företagare utan det minskar stadigt. Själv har jag fått massor av förfrågningar från de som vill starta i Lettland men för att jag ska ta mig an något där krävs en bra omsättning  samt att man verkligen vill satsa. En grupp som har ökat är pensionärer som har antingen hela verksamheten där eller kombinerat med Sverige vilket går alldeles utmärkt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 10
#27085
sjukförsäkringen har väl inte mått så bra av moderaterna dock. själv har jag inte råd att sjukskriva mig längre, det känns lite stressigt, vad händer om olyckan skulle vara framme?
Inlägg: 25
#27086
Moderaterna har, trots sin retorik, aldrig varit ett parti för småföretagare. Mycket av deras politik (t.ex. avreglering) gynnar stora företag mer än entreprenörer. För oss småföretagare skulle i många fall bättre reglering kunna vara en fördel.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.