Nattklubb

fredrikohlson
Stämmer det att man i Sverige måste ha restaurangrörelse för att få tillstånd att driva nattklubb?
632
3
I princip ja. Problemet ligger i alkoholtillståndet.
fredrikohlson
Men kan möjligheten finnas att få alkoholtillstånd[br]utan att bedriva restaurang tro?
40
1
Mig veterligen finns det en enda aktör i landet som har utskänkningstillstånd utan krav på att kunna servera tillredd mat - Sjuans ölhall i Göteborg.[br][br]Även om man har luckrat upp alkohollagen sedan årsskiftet så ställs det fortfarande krav på tillredd mat.
40
1
Läs den nya alkohollagen, speciellt 8 kap. Servering av alkoholdrycker[br]http://www.notisum.se/rnp/sls/sfs/20101622.pdf
40
1
Och 15 §[br][br]15 § Stadigvarande tillstånd för servering till allmänheten får medges [b]endast[br]om serveringsstället har ett eget kök i anslutning till serveringslokalen[br]samt tillhandahåller lagad eller på annat sätt tillredd mat.[/b] Gästerna ska kunna[br]erbjudas ett varierat utbud av maträtter. Efter klockan 23.00 får matutbudet[br]begränsas till ett fåtal enklare rätter.[br][br]Serveringsstället ska vara utrustat med ett i förhållande till lokalens storlek[br]lämpligt antal sittplatser för matservering. Om det finns en drinkbar får[br]den ta i anspråk endast en mindre del av serveringsställets totala yta och vara[br]belägen i nära anslutning till matsalen.[br][br]Tillfälligt tillstånd för servering till allmänheten får meddelas om serveringsstället[br]tillhandahåller tillredd mat. Detsamma gäller tillstånd för servering[br]i slutet sällskap.[br][br]Tillstånd för servering av starköl och vin i foajéer till teater eller konsertlokal[br]under paus i föreställning eller konsert får meddelas utan krav på[br]matservering. Det ställs inte heller krav på matservering vid provsmakning[br]enligt 6 eller 7 §.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.