Startsida

pensionsparande

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 19
Har ett AB med tre anställda och vill frivilligt teckna avtalsförsäkringar för anställda och mig. Måste jag betala lika mycket i pensionspremie ( 3,5 % av lönen) för ansällda och mig?

Hoppas på ett svar
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#29459
Nej, du kan lägga upp det precis som du vill. Finns inte heller något som säger att du måste ha samma avtal för alla anställda heller.
PS. På lite sikt kan det vara idé att se över avsättningar, framförallt till dig själv, då det kan finnas olika alternativ som är mer eller mindre bra.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 19
#29460
Tack för svaret men har fler frågor...ställer dem ett i taget. Undrar nu när jag har rätt till att gå i förtidspension? Vad måste jag göra för att få den rätten?

Ber om svar
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#29461
Vid 61 års ålder för närvarande. Diskuteras om höjning. Har man låg pension vilket de allra flesta företagare har är det direkt ett klipp att gå vid 61. Ett av mina egna bästa beslut utan ansträngning. Om några månader blir jag 65 och jag har njutit hela vägen dit  samt tidigare haft tid att skriva här då och då. Som nyvald ordförande i en brf har jag nöjet att praktisera ett helt livs erfarenhet.

Mitt nyckelord EKONOMISTYRNING kommer att ge föreningen ANDRA DIMENTIONER
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.