Startsida

Enskild firma - Vinst?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 1
Hej!

Jag är ny på detta och kom precis hem från ett informationsmöte på Skatteverket. Det gjorde mig inte SÅ mycket klokare så jag tänkte ställe en rak fråga här i forumet.

Säg att man går med vinst i sin Enskilda Firma. Hur kan man då utnyttja pengarna? Eftersom man inte kan plocka ut lön eller köpa vilka saker man vill så blir jag lite fundersam? Säg att jag håller på med videoproduktion och måste köpa in en ny dator, kommer Skatteverket att granska mig då eller ses det som ett nödvändigt inköp för min verksamhet (om det är det jag angivit i min registrering)?

Tacksam för svar! 🙂
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#30036
Du kan i din anmälan skriva in hur mycket du vill och så allmänt som möjligt. Det du behöver till företaget är avdragbart direkt vid max ett halvt basbelopp + moms.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 3
#30039
I vilken stad var du på informationsmöte?

Dator är inget problem att köpa in och få dra av som kostnad. I egen firma har man ingen egentlig "lön" precis som du skriver. Det du tar ut från företagets konto kan du se som ett förskott på den vinst du kommer göra i slutet av året. Huvudregeln är som skrevs innan att alla kostnader som behövs för att driva ditt företag och tjäna pengar får dras av.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.