Startsida

Hur sälja min villa till mitt egna företag och hyra ut villan?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 1
Jag äger en ensam en villa i en förort till Göteborg. Jag har ett lån på 1mkr och villan är värd runt 3mkr. Jag köpte villan för 600.000 kr för ca 20 år sedan. Jag har gjort om villan till två st fristående lägenheter genom att avlägsna trappan ner till f.d. källarplanet. Jag har tidigare hyrt ut lägenheten nere och själv bott i den uppe men vill nu titta på att starta ett företag och sedan sälja villan till företaget och hyra ut båda lägenheterna. Själv kommer jag att bo på annat håll men sköta underhåll själv.

Jag har pga sjukdom blivit tvingad att ta ett lån på en av bankerna som tillhandahåller ockerräntor och är tvingad att betala tillbaka detta till fullo senast slutet på februari. Dvs 1mkr. Annars läggs villan till kronofogden. Jag har ingen anställning men har en bra utbildning och hittar säkert något, iaf så jag får en inkomst/mån runt 20.000 kr innan skatt. Kanske inte hinner hitta jobb innan detta projekt är i hamn dock.

Jag har en stor tomt som i dagsläget är prickad men jag är tämligen säker att det kommer att bli bygglov där och därmed avstyckningsbart inom 5 år så jag vill därför behålla villan i min ägo till dess.

Dvs, jag vill sälja huset till mitt egna företag och sedan hyra ut lägenheterna och bosätta mig på annan plats. Jag räknar med kallhyra runt 14-15.000 kr per månad totalt, dvs runt 170-180.000 kr intäkter per år. Låga driftskostnader med bla fjärrvärme och luft/luft värmepump. Villan är nyrenoverad. Jag har en inkomst i nuläget på 6000 kr efter skatt.

Vad tror ni banken kommer att säga om detta upplägget?
Vad är bäst, att sälja villan till mitt företag dyrt/billigt?
Vilken företagsform är att föredra?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.