Bitcoin - framtidens sätt att betala

Skapad - Senast uppdaterad
Jag tänkte passa på och starta en tråd om bitcoins som vi kan använda för diskutera alla issues kring hur man tar emot betalningar och liknande med denna nya valuta.

Bitcoins är en otroligt innovativt sätt att handla som är helt dicentraliserad - dvs ingen enskild enhet styr valutan. Systemet är hyfsat säker och omsätter i dagsläget närmare $100.000.000 i bitcoins. Alla bitcoins kan man självklart växla till och från olika valutor på ett flertal olika sajter - bl.a mtgox.com.

Här är en riktigt bra introduktionsvideo för bitcoins:
[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Um63OQz3bjo[/video]

Nu har jag iaf själv implementerat bitcoin payments i min egen webbutik via https://bitpay.com/. Funkar utmärkt. Så länge kunden har bitcoins att spendera. 😃

Finns i nuläget många som vill köpa bitcoins så det är enkelt att sälja också. Mt.gox själva omsätter ca 1.15 miljoner dollar i bitcoins varje dag. All info finns online eftersom bitcoins är en helt öppen system. Alla kan trada sina coins med vem de vill och varje transaktion godkäns av hela nätverket. Riktigt cool koncept som är helt oberoende av gammaldagsvalutan.

Funkar såhär ungefär:
* Du säger att du vill beställa något.
* Du får en bitcoin adress av mig som du ska betala till.
* Du lägger ut en transaktion på nätverket som säger att dina coins ska till mig.
* Jag verifierar med nätverket att du har betalat. Nu kan endast jag "spendera" dessa coins.
* Jag skickar varan till dig.
* Nu kan jag omvandla bitcoins till cash via en exchange eller köpa något med dessa coins som man gör med vanliga pengar.
Få en webbplats med drift, utveckling och ebutik med flera betalningslösningar. Börja sälja dina saker online - det lönar sig. Skicka mig PM för offert.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.