Startsida

Sponsring med bil med reklam

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 3
Hej är i diskussion med en bilhandlare om att han ska "sponsra" mig med en liten firmabil och jag kör med hans firmamärke som reklam på bilen kan jag bli "skönhetstaxerad" för det? vad gäller? tacksam för hjälp.
#33579
Hejsan.

Utan att veta bakgrund....varför han sponsrar dig och vad gör din firma, tror jag att om det är så att du har tillgång till fri bil skall du förmånsbeskattas för det.
Sedan får man tänka på bensin, har du fri bensin skall du redovisa privata mil och fömånsbeskattas för det.
Detta svar är inte 100%, jag behöver veta mera som sagt.
:cheer:
Vänligen
Ulla-Britt.
Västkustens Företagservice
Inlägg: 3
#33589
hej tack för ditt svar har en målarfirma o "killen" känner jag lite så det rör sig om en liten typ skåpbil med plats för 2 iframsätet och enbart lastutrymme bak har även en privatbil så jag ska enbart använda den till jobb kommer att göra reklam för hans bilfirma på bilen han sponsrar är det ok? mvh kjell
#33590
Hej Kjell.

Då hamnade det i ett annat läge, jag tror att detta är ok MEN låt mig återkomma till dig med ett svar utan några MEN. Jag återkommer under dagen, hoppas ok med dig.🙂

Vänligen
Ulla-Britt
Västkustens Företagservice.
#33592
Hejsan.

Jag har kollat upp lite, vad gäller reklam så verkar det inte vara någon nedsättning av bilförmån för din del för det.
Men du köper ju en bil med separat skåp och endast två säten dessutom antar jag att du har "målargrejor" för ditt jobb i bilen.
Du har dessutom en privat bil.
En lätt lastbil får väga max 3 500 kg och ha skåp eller flak, var begransad vad gäller sittplatser till två säten.

[color=#0000ff]Det finns möjlighet att få justering (jämkning) av bilförmånsvärdet i vissa situationer. Justering kan ske när bilen har karaktär av arbetsredskap och detta begränsar det privata nyttjandet. Detta kan t.ex. gälla lätta lastbilar, installations- och distributionsbilar och taxibilar.
Observera att det i justeringsfallen är Skatteverket som efter ansökan från arbetsgivaren beslutar om justering av bilförmånsvärdet. Arbetsgivaren kan alltså inte själv besluta om sådan justering. Ny ansökan görs av arbetsgivaren för varje kalenderår.
Blankett för ansökan om justering av bilförmån (SKV 4893).
Lätta lastbilar
För lätta lastbilar gäller samma regler som för personbilar. Enbart den omständigheten att bilen är registrerad som lätt lastbil är inte grund för justering av förmånsvärdet.
För lätta lastbilar som är utrustade på ett sådant sätt att den privata användningen avsevärt begränsas kan arbetsgivaren få ett beslut om justerat nybilspris. Detta kan t.ex. gälla lastbilar med endast två säten och flak eller fordon med fast inredning som försvårar privat användning.[/color]

Se ovan, din bil uppfyller ju kraven ovan. Jag antar att du kanske har din arbetsplats vid hemmet o då får du ta hem bilen utan att det räknas som privat körning.
Jag tycker du skall ringa Skattemyndigheten och frågat om du skall ansöka enl. ovan att slippa bli förmånsbeskattad för din bil. Det står lite olika när man läser om ansökningen.
Hör av dig om du har några undringar eller om jag är luddig.

Vänligen
Ulla-Britt
Västkustens Företagservice.
Inlägg: 3
#33610
måste tacka för hjälpen mvh kjell

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.