Att ta över en andel i ett företag...

1
Hej,

jag står inför en möjlighet att ta över en andel (50%) i ett företag och försöker samla på mig så mycket kött på benen som möjligt.

Lite kort om företaget.
Ett litet företag med en etablerad kundkrets, har själv arbetat där till och från under många år.
Ekonomin är bra av vad jag kan utröna (har bokat tid med banken för att se över möjlig finansering).
Vi säljer varor och inte tjänster, så det är mycket import och export.

Så min fråga är inte så direkt, utan letar snarare efter tips från er som kanske varit i en liknande situation som sitter på råd ni skulle vilja dela med er av.

Mvh Olaf
26
1
Viktigt att tänka på är avtalet mellan ägarna, vad händer om du vill lämna? Skillnad på att lämna tidigt eller om 10 år.
Med vänlig hälsning Secton Detektivbyrå http://secton.se Specialister på spaning och utredningar som otrohet, familjeärenden och bakgrundskontroller.
157
1
Kolla bokslut för ca tio år (eller så länge företaget funnits) tillbaka i tiden. [b]Hur är trenden?[/b] [b]Kundtillströmningen?[/b] - Hur ser den ut? [b]Varför har du blivit aktuell?[/b] - Några särskilda skäl till att förra ägaren lämnar skeppet? [b]Är du lämplig som ägare?[/b] - Var självkritisk... Vad kan du bidraga med så att företaget går bättre? [b]Marknadsandelar?[/b] - Hur står sig företaget mot konkurrenter? [b]Utvecklingspotential?[/b] - Vad har företaget för möjlighet att utvecklas för framtiden? Tag reda på alla eventuella faror som finns, så du inte hamnar med skägget i brevlådan. Nu fick du nog lite att tänka på :)
Med vänlig hälsning Carl Jonas Följ mig på Twitter http://www.twitter.com/carl_jonas www.carljonas.se - Blogg om företagande www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd Webbutvecklare, entreprenör och bloggare

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.