Brygga egen öl och sälja på sin restaurang

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 22
Får man brygga sin egen öl eller vin och sälja på sin restaurang eller bar? Utskänkningstillstånd utgår jag från att man har.

Gårdsförsäljning av alkohol är väl tillåtet eller hur blev det med det?
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#35060
Ja, men du behöver en del tillstånd. Vad jag vet har det inte blivit något av gårdsförsäljningen ännu.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 1
#35061
Utredningen om "gårdsförsäljning" ligger fortfarande på is, verkar det som. Det är alltså inte tillåtet att tillverka alkoholdrycker och sälja till allmänheten.

Däremot är det möjligt att tillverka alkoholdrycker för att servera på sin egen restaurang eller till systembolaget - men det krävs omfattande utredning och tillstånd för både tillverkningen och ett tillstånd för serveringen av alkoholdrycker.

Jag återkommer i senare artikel med en mera omfattande förklaring av regelverket.

Restaurangjuristen Åsa Olofsson
www.restaurangjuristen.se
Inlägg: 1353
Tack mottaget: 187
#35062
Jag har hjälpt ett företag som ska importera och sälja öl och vin till restauranger, och visst.. det är en rätt diger samling papper och tillstånd som ska till.
Men är man bara noggrann och tar det punkt för punkt så går det att lösa.

Det tycks också vara ganska vattentäta skott mellan myndigheterna. Skatteverket koncentrerar sig helt på skattebiten, medan andra myndigheter får ta det övriga.
Inlägg: 22
#35076
Tack för era svar! Går kurs i ölbryggning nu så blivit inspirerad 🙂
Inlägg: 2
Tack mottaget: 1
#35262
Jag designade en gång en etikett för ölflaskor åt en restaurang i Malmö så det är klart att det är möjligt. Fick lägga in EAN kod och restaurangen hade en bar så där fanns förstås rättigheter...
Inlägg: 1353
Tack mottaget: 187
#35263
Här ett ställe som hållit på i många år nu, med eget öl och värdshus.

http://bredarydswardshus.se/

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.