Begära sig själv i konkurs

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 216
Tack mottaget: 6
Är det bättre att begära sig själv i konkurs än att bli försatt i konkurs av någon annan som begär ens företag i konkurs om man har en enskild firma?
Inlägg: 632
Tack mottaget: 2
#35590
Det är lika illa i båda fallen.

Enda fördelen man kan ha av att själv begära sig i konkurs är att du kan styra över tidpunkten och på så vis planera lite.

Konkurs av enskild firma innebär ju tyvärr också att man går i personlig konkurs. Skulderna försvinner inte för att man går i konkurs.

Om det går att undvika personlig konkurs bör man göra allt i sin makt för att undvika det. Minska kostander, öka intäkterna osv.

Genom att begära sig själv i konkurs så försvinner ju generellt chansen till att dra in pengar.
Inlägg: 1374
Tack mottaget: 187
#35591
Det måste ju vara extremt ovanligt att nån med enskild firma begär sig själv i konkurs.. Finns ju inte mycket vinning i det. I ett AB kan det ju handla om att slippa personligt ansvar för skulder, men i en EF spelar det ju ingen som helst roll. Skulderna har du som sagt med dig vidare ändå.
Även om man har en skaplig förhandlingsposition när man har varit i konkurs, för då vet ju de flesta att man inte kommer på fötter på 5-10 år.
I sverige är man ju tyvärr dömd för livet efter en personlig konkurs.
Så vänta du ut en eventuell ansökan. Det finns alltid hopp fram tills tingsrätten förkunnar domen.
Inlägg: 625
Tack mottaget: 85
#35598
Som ovanstående redan skrivit medför det även personlig konkurs och du bör göra allt i din makt för att avsluta på ett bra sätt. Se till att vara snabb med att stoppa kostnader och göra upp med dina fordringsägare. De flesta vill ju inte sätta andra på gatan. Många är villiga att gå med på avbetalningsplaner och även att skriva ner fordran.

Jag vet ju inte i vilken sits du är, men försök rädda vad som räddas kan.

Lycka till!

Mvh
Johan
BoC Ekonomi
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.