Startsida

Kurs entreprenörskap företagsutveckling

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 338
Tack mottaget: 19
Känner ni till någon utbildning, gärna på distans, som kan ta en framåt i sitt företagande? Kanske något om varumärkesstrategi, företagsekonomi eller bara en allmän entreprenörsutbildning. Helst inte en grundkurs utan lite mer ingående. Eller krävs det att man gått grundkurserna i andra ämnen först innan man får ta nästa steg?

Jag tänker alltså inte på "dyra" kurser som kör några dagar utan längre utbildningar. Har lite tid över så 50% fart på distans skulle passa fint nu 🙂
Inlägg: 43
Tack mottaget: 3
#35736
Var i landet bor du? Om du bor i Skåne sker bjuder Malmö folkhögskola en gratis utbildning för entreprenörer. Dessutom erbjuder Drivhuset Malmö i samarbete med Chalmers en intressant kostnadsfri utbildning som heter Drivhuset process. Dessa verkar intressanta även för min egen del. Dock tror jag att man kräver fysisk närvaro på båda.
http://www.trygghetinnovation.org
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#35750
Det du tar upp är A&O för att överhuvudtaget starta ett företag. De kurser som finns är en början som behövs för att förstå när man pratar om företagande. Ett ex. 2 pensionärer vill starta varsitt företag. Den ena med en god pension, då är det ok, medan den andre som kanske endast har minipension kanske får betala över 100% föratt driva sitt företag.

Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 43
Tack mottaget: 3
#35751
Menar du att de utbildningar jag nämner är alldeles för "basic" för att rekommenderas i detta sammanhang Lars Arenander??

Beträffande Drivhuset Process så verkar den definitivt passa in på det som efterfrågas då den snarare behandlar affärsutveckling än uppstart. Du får som företagare föreläsningar kring paketering, kundsegment, positionering etc. och du får arbeta med din idé eller en befintlig produkt/tjänst mot dina målgrupper. Det handlar alltså om att utveckla ditt företagande.
http://www.trygghetinnovation.org
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#35753
Nästan all kunskap är av godo som man har nytta av hela livet. Själv har jag snart hållit på ett halvt sekel, men även jag suger åt mig kunskap var och varannan dag och jag vet att många här på nätet har en fantastisk kunskapsbank som är helt gratis men oftast är det särskilda frågor som tas upp men man behöver en helhet vilket en del saknar vilket kan ställa till bekymmer. Jag gav nyligen en vän ett råd som på nolltid ger honom ca 250000 netto utan större besvär. Lär man ut sådant på kursen.


Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 798
Tack mottaget: 85
#35756
Jag förstår inte ditt inlägg Lars. Är du emot kurser eller bara Drivhusets kurser? Eller förespråkar du dina egna kurser?

All kunskap är väl av godo som du själv skrev.

Mvh
Johan
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
Inlägg: 338
Tack mottaget: 19
#35759
Tack Andreas! Ska kika på det du nämner. Kom gärna med fler tips om ni har några.

Angående Lars så har jag aldrig förstått hans inlägg. Kan vara så att han vill sälja in sig själv eller nått.
Inlägg: 21
#35770
Hej Janeo,

Är syftet att fylla ut tid lite allmänt, att lära dig bli bättre på affärer eller att skaffa gymnasiepoäng/högskolepoäng? Kan du tänka dig att läsa på engelska? Det finns många vägar att gå, såsom AndreasR är inne på.
Kevin Kane
Inlägg: 338
Tack mottaget: 19
#35765
Har funderingar på att bli mentor och hjälpa företag att utvecklas så vill slipa till mina kunskaper, bredda dem samt veta lite vad jag går för. Finns många platser som affärsutvecklare i diverse inkubatorer och det skulle vara roligt att jobba med.

Engelska fungera bra med.
Inlägg: 21
#35789
Hej igen, "JaneO".. Då kan du inledningvis testa att ta del av enstaka föreläsningar eller hela kurser som elithögskolorna erbjuder gratis. Det kan ge dig en känsla dels för hur andra mentorer jobbar, och dels var du själv ligger kunskapsmässigt.

"Nackdelen" är att du inte får några högskolepoäng. Fördelarna är din valfrihet, att du kan läsa på distans, i egen takt och smak och så länge du själv vill.

Jag bifogar ett urval av länkar.

Här kan du "sampla" fria föreläsningar från 'hela' världen.

https://www.coursera.org

eller via

https://www.edx.orgHär är Harvards och MIT:s initiativ:

http://www.harvard.edu/faqs/free-courses


Tittar du runt lite hos Stanford University, som ju är "Meckat" dit entreprenörer vallfärdar från jordens alla hörn, så hittar du deras aktuella fria kurser också. Här är exempel på Stanfords kursupplägg.
http://online.stanford.edu/course/technology-entrepreneurship-part-2-fall-2013
Kevin Kane
Inlägg: 338
Tack mottaget: 19
#35792
Stort tack Kevin!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.