Egenanställning

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 216
Tack mottaget: 6
Finns det några risker med att driva ett städföretag som egenanställd via ett egenanställningsföretag?

Går det att ha anställda i städföretaget samtidigt?
Inlägg: 207
Tack mottaget: 3
#36203
Vad skulle det vara i så fall?
Du kan ha flera som arbetar för dig, hur logistiken i det med betalning/lön kan vara trixigt.

Har för mig att man via Firmify kan samarbeta på något sätt som gör det möjligt att fördela vinsten mellan dem man samarbetar med. Men om de i det fallet är "anställda" av Firmify eller av Dig låter jag vara osagt. Men jag tror på det förstnämnda, dvs de självanställer sig och att man i detta fall INTE säga att de arbetar för dig, utan snarare MED DIG.
Lite klurigt...

Men ställer Du frågorna till "Självantällnigsföretaget" så få du nog mer svart på vit.
Återkom gärna och dela den infomartionen i sådana fall.

Jag har tidigare t.ex samarbetat med någon som använde sig av Firmify. Jag skapade ett konto och han skapade en Firmifygrupp.

Personen X i fråga förmedlade ett jobb till mig som jag utförde. Personen X tog 10-15% av nettoarvodet i förmedlingsavgift, resten fick jag - skattat och klart.
Inlägg: 625
Tack mottaget: 85
#36208
Hej,
Jag skulle inte kalla det att driva ett företag om man är egenanställd. Och om man inte driver ett företag kan man inte ha anställda.

Däremot kan man säkert sammarbeta med andra egenanställda. Ni får ju inte samma arbetsgivare-anställd-förhållande, men det kan ju gå lika bra ändå. Anställd är man ju istället av egenanställningsbolaget.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
Inlägg: 207
Tack mottaget: 3
#36209
Du har rätt.., som en "egenställd" privatperson så bedriver man inte ett företag - man anställer sig och är anställd hos eller klient till "självanställningsföretaget", och därmed konsult gentemot kund.

Man ha egen firma och jobba via "självanställningsföretag", men då krävs ju också att man är det, d v s har registrerad firma, är registrerad för F eller FA-skattsedel osv.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.