Startsida

Byta jobb och konsulta hos gamla arbetsgivare

Skapad - Senast uppdaterad
Anonym
Jag är 23 år gammal och har 30 tkr i bruttolön utan förmåner som anställd, jag har arbetat helt ensam på min position som automationstekniker/behörig elektriker/programmerare + allt möjligt tekniskt vilket har satt mig i en sits där min arbetsgivare värderar min kunskap inom företaget högt och när jag sa upp mig blev jag erbjuden en chefsroll med 35000+ i lön för att stanna. Jag valde endå att byta jobb och nu vill arbetsgivaren att jag ska konsulta kväll/helg (eller när jag har möjlighet utan att påverka mitt nya jobb) till och från.

Med tanke på situationen, min ålder, "gamla lönen", lönen jag blev erbjuden osv, vad är rimligt för mig att ta i arvode för detta? Jag har en enskild firma som jag tänkt att fakturera ifrån.

Jag skulle tro att detta kommer gälla projektering, elkonstruering, programmering, assistans för felsökning och kommer antagligen bli runt 5-15 timmar i månaden.

Hur ska man tänka? Vad är rimligt, vill absolut inte lägga mig för lågt men vill heller inte kräva för mycket då jag har en bra relation med chefen där och jag vill inte framstå som girig.
Inlägg: 21
Tack mottaget: 2
#38443
Jag tycker att 350 kr exkl. moms är ett minimum. Då ingår semesterersättning med 13%, sociala avgifter med 31,42% och vinst med 7%. Detta är baserat på din timlön 205 kr.
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#38469
Inkl moms är 600:- inte orimligt med de kunskaper du har.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.