Startsida

Önskar tipps & råd vill starta ett AB

Skapad - Senast uppdaterad
Anonym
Hej
Jag önskar goda råd och tipps, jag vill nämligen starta ett AB men problemet är
att jag är på KF med en del skulder.
Kan man köpa ett AB som är kreditvärdig? Vart kan man göra det?
Tacksam för tipps och råd.
Inlägg: 1380
Tack mottaget: 187
#38943
Det är tyvärr meningslöst att lägga pengar på ett sånt bolag, om du nu skulle hitta nåt som är till salu ( det är inte så lätt ).
Så fort styrelsen byts i bolaget kommer UC att göra en ny bedömning av bolaget, och finns det då KF-skulder hos styrelsen, så blir bolaget nedskrivet.

Det enda som funkar är i stort sett att köra verksamheten i ett AB, och kämpa på med att betala allting kontant tills du kunnat betala dina egna skulder.

Vad är det för typ av verksamhet du tänker dig?
Anonym
#38944
Tack för ett snabbt svar Ingvar.
Jag hade tänkt öppna en bilförmedling jag skall ha ett sammarbete med olika bilfirmor och
förmedla deras bilar. Tanken är att firman AB skall inte ta några krediter på saker utan det enda jag vill är att AB skall kunna ha ett sammarbete med ett kreditbolag Wasa Kredit, DNB, så att jag kan erbjuda kredit till köparna där av det blir det enklare att förmedla bilar.
Jag har själv lite kapital att röra mig med, men jag tror start på idén för att det handlar om milijöbilar Elbilar och Hybrid jag har nämligen väldigt bra kontakter runt om i EU.
Har nu några bra tipps hur jag skall gå till vägar för att hitta den bästa lösningen på detta.
Inlägg: 1380
Tack mottaget: 187
#38946
Du bör nog kontakta t.ex Wasa i förväg, och kolla hur dom ser på saken. Jag vet att sånt kan bli problem, om du har skulder och sitter i styrelsen. Varför kan man ju fråga sig, men dom tänker som så att det är en höjd risk att ditt AB kommer att gå i konkurs, och då kommer dom att få svårt att få ut full betalning för bilen sen av kunden.
Det där är ju såklart bara struntprat, för dom har ju bilen som säkerhet, och lär tvinga kunden att betala på ett eller annat sätt. men det är så en del av dom resonerar. Betalningsanmärkningar och kronofogde är ju det värsta brott man kan göra i Sverige..

Har du nån person som skulle kunna sitta i styrelsen, så är det ju ett alternativ, men då måste man vara vaksam och snabbt byta igen om man ser att det börjar gå åt pipan.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.