Avyttring av företag

Skapad - Senast uppdaterad
Hej,
Skulle vilja höra med er hur praxis är när ett företag ska delas upp mellan syskon.
För tillfället jobbar två av tre syskon i ett företag som är värt cirka fem miljoner. Nu vill föräldrarna gå i pension och firman ska då gå över till barnen. Problemet är att ett av tre barn inte jobbar i firman. I och med att firman är värd fem miljoner kan inte firman enbart gå över till de två syskonen som jobbar i firman.

Tacksam för svar.
Mvh
Inlägg: 102
Tack mottaget: 10
#40282
Finns många aspekter i det hela. Först och främst: Äga ett företag är inte samma sak som att jobba i det. Sedan, föräldrar måste släppa den här absurda tanken på att det ska vara lika hela tiden. Det tredje är hur ni har kommit fram till summan.

För mig är det självklart att de som är intresserade av företaget ska ta över det - för företagets skull.
Vill en inte vara delaktig bör denne slippa helt. Vill denne vara aktieägare så är det ägarnas beslut hur de vill fördela aktierna.

Svårare än så är det inte
Inlägg: 1374
Tack mottaget: 187
#40283
Så länge föräldrarna lever så får dom ge bort sina aktier som dom vill, och det är ju inget som hindrar att nåt av syskonen får en mindre post och förblir passiv delägare.

Den stora frågan är dock hur värderingen gått till. Företagare själva har ofta en förmåga att kraftigt övervärdera sina rörelser.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.