Tips, hjälp och råd för nästa steg

Skapad - Senast uppdaterad
Hej!

Jag har startat ett bolag inom mekanisk-/maskinkonstruktion, min "hållhake" men även min styrka är att jag startade det tillsammans med en som är hjärnan bakom lösningarna. Själv står jag för det administrativa och ritandet samt kontakterna kring tillverkning. Anledningen till att jag startade var för att jag ville få mer kunskap inom maskin och automation.
Därav jag skrev att det var min hållhake. Jag är helt enkelt inte tillräckligt duktig för att kalla mig maskinkonstruktör.

Jag har idag ett fast jobb som mekanisk konstruktör, men får inte möjlighet att utvecklas inom maskinkonstruktion och automation. Sammanlagt har jag över 10 års erfarenhet inom mekaniskt underhåll, bearbetning och mekanisk konstruktion. Jag är utbildad projektledare och har några CAD-kurser från högskola.

Jag har ingen plan, men jag har en tanke som jag vill spinna vidare med er här på forumet.
Tanken är att jag kör på med detta på kvällar och helger året ut för att se hur allt går för mig och rent ekonomiskt.
Sen vid årsskiftet så kanske jag skulle vilja testa på att köra mitt bolag på 100%, och då hyra ut mig som konsult alternativt ragga projekt.

Hur skulle ni ragga kunder i mitt fall?
Leta reda på alla som söker folk som mig och erbjuda mina tjänster?
Ta kontakt med de som rekryterar? Kommer det att kosta mig?
Eller hur gör ni för att synas med en marknadsföringsbudget på 0kr?
Låter man för desperat och oproffsig om man skickar ut till alla företag som skulle kunna ha nytta av mina tjänster? Idag tänker ju alla, vad gör den för fel om man inte har arbete idag?

Inget av detta innefattar min kompanjon då hen sköter sig själv och blir bara glad om det kommer in mer pengar i bolaget.
Inlägg: 6
#40632
Hej igen ^^

Ingen här på forumet som har tagit nästa kliv i sitt bolag som vill dela med sig av tips eller erfarenheter?
Helst inom samma kategori industri, CAD, automation eller liknande.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.