Startsida

Kallad till möte med skattemyndigheterna, är det vanligt?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 19
Hej!

Jag skickade in min ansökan till Skatteverket och Bolagsverket förra veckan. I dag fick jag ett mail från en kvinna från Skatteverket som vill träffa mig och diskutera en del saker."Vi har en del frågor med anledning av din ansökan och skulle därför vilja träffa dig. I samband med besöket vill vi lämna en del information."Jag blir förstås nervös, för jag har dragit länge på att registrera en enskild firma för att jag är rädd att jag inte kan hantera byråkratin. Är det vanligt att man blir kallad till någon slags "utfrågning" innan man får sitt företag beviljat?/Inkan
Inlägg: 32
#5589
Det är nog ganska vanligt att de har synpunkter och vill fråga lite.

De ringde till mig och ville fråga om ansökan.Du behöver nog inte vara orolig. Skulle du ha skrivit något fel så kommer de att hjälpa dig att få det rätt. De gånger jag har varit i kontakt med dem så har de varit väldigt trevliga och hjälpsamma (även om jag, i mitt tycke, har ställt dumma frågor 🙂 )
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#5590
Ta alltid och jag menar alltid med ett vittne till företagsskattekontoret och säg inte för mycket vad det än gäller. Har man inte vittne tolkar man det alltid till sin fördel och har man en chef så hålls personalen alltid om ryggen hur dumma de än är, protesterar man sparkas personen uppåt och det blir ett än värre helvete att vara företagare.
lars_arenander@rocketmail.com
Start av företag och ekonomistyrning
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.