Hobbyföretag, ingen inkomst.

Skapad - Senast uppdaterad
Hej.Jag jobbar heltid och kommer att fortsätta med detta.

Jag funderar på att starta eget, enskilt företag.Jag vill kunna hyra ut prylar, måste dessa köpas in i företagets namn eller kan jag hyra ut egna personliga prylar eftersom Jag är mitt bolag så att säga.Tanken är att om jag hyr ut saker så får jag en inkomst, men hyr jag inte ut något kostar det mig ingenting.Om jag skulle tjäna en 1000lapp en månad så måste jag naturligtvis skatta för det på något sätt.
Inlägg: 355
Tack mottaget: 1
#6115
men det kostar. Du kan, exempelvis, inte dra av kostnader som resor, förslitning av verktyg, studiematerial, representation o.s.v.

Mitt tips är att du skaffar F-skatt eller hyr en arbetsgivare
Inlägg: 3
#6116
Det där med att hyra en arbetsgivare verkade ju kanon. Det kostar inget om man inte får bågra inkomster/utgifter. och när jag senare hyr ut utrustning så skickar jag bara kvittona till dem så fixar de allt, för 7,5% då.Eller är det någon hake?
Inlägg: 355
Tack mottaget: 1
#6117
till ditt konto. Det är ett excel ark som ligger på webplatsen efter att du loggat in där du har koll på vilka fakturor som betalats, hur det ser ut med resurser o.s.v.

Jag tycker detta är ett helt suveränt sätt att prova på företagande utan att behöva löpa hela linan ut. Det är helt perfekt för dig som har ett fast jobb och därmed trygghet. Det är möjligt du inte hinner lika mycket men du behöver inte slita häcken av dig för att ragga jobb, få in fodringar o.s.v.
Inlägg: 3
#6118
Kanon, tack så mycket. Det låter iaf jätteenkelt.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.