Kraften i virtualisering

Skapad - Senast uppdaterad
Kraften i virtualisering

Många företag underutnyttjar sina fysiska servrar, ofta med så mycket som upp till hälften av dess faktiska kraft. Processorcykler, lagringsutrymme och nätverksbandbredd går till spillo i onödan.

Med hjälp utav virtualisering kan Contineo hjälpa er att minska energiförbrukningen och ge ert företag bättre utnyttjande av den faktiska hårdvaran. Sänk datorkostnaderna genom att låta programbearbetning ske på en server som är optimerad för kapacitet - användarna arbetar med programmen i sin dator men programmen körs från servern och inte lokalt. Användarna får samma åtkomst till virtuella som till lokala resurser och administratörer kan effektivt sköta underhåll.

Tunna klienter

Ett ytterligare sätt att spara resurser och pengar är att ta steget till att använda tunna klienter. En tunn klient är enkelt sagt ett chassi med enbart ett grafikkort och ett nätverkskort och kör all mjukvara inklusive operativsystemet direkt från en server. I normala fall används en arbetsdators resurser till ungefär 20 %, kör man virtualiserat och med tunna klienter låter man servern ta hand om lastbalanseringen så att hårdvaran utnyttjas optimalt samtidigt som alla användare har den kraft de behöver. Det finns många fördelar med den här lösningen; dels besparingarna man gör i inköp (en tunn klient kostar ungefär en femtedel mot en enkel arbetsdator), dels minskad energiförbrukning, enklare administration av mjukvara samt ökad säkerhet då det inte finns någon hårddisk i klienten som kan bli infekterad av något datorvirus.

Just nu ser vi kostnadsfritt över er IT-miljö och kommer med förslag på optimeringar och uppgraderingar. Kontakta oss idag och boka ett möte.

Vill du veta mer om virtualisering och våra tjänster - besök gärna vår hemsida http://contineonetwork.se


Med vänliga hälsningar Alex Andersson - CCO, [email]andersson@contineonetwork.se[/email]


Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.