Kan man starta eget för att komma till Sverige+

Skapad - Senast uppdaterad
[color=navy]Hej.

Jag undrar om en person som vill komma till Sverige, kan man starta eget för att kunna stanna här med sin son. De har svenskt pass, men bor i något land i Latinamerika son är deras hemland. Mer om saken vet jag ej. Skulle vara väldig tacksam för alla svar.

Mvh.

Aly[/color]
Inlägg: 321
#26366
Den här frågan är nog lämpligare att ställa till Migrationsverket. Men om de har svenska pass så är det väl bara att komma när som helst; de är ju svenska medborgare! För övriga gissar jag att de måste ha med sig en hel del pengar och investera i ett företag här.

Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
Inlägg: 4
#26367
Tack för ditt svar.

Om jag ställde frågan är är för att jag kommer inte att ha nåt svar de närmaste dagar från Migrationsverket. Idag är ju lördag och min fråga kommer att läsas (med tur), någon gång under kommande veckan, och om jag har ännu mera tur, kommer jag att få svar någon gång i slutet av vecka eller veckan därpå. Jag behövde informationen nu. Det var anledningen att jag ställde frågan här.

Jag tänkte väl att om de har svenskt pass, då skulle inte vara nåt problem alls om de har pengar att investera här i Sverige, men ville ha en annan åsikt.

Ha en bra helg.

Hälsningar.

Aly
Inlägg: 1324
Tack mottaget: 2
#26368
Om man har ett Svenskt pass så är det bara att komma till Sverige. Även om man bara har 50 öre att investera. Sverige kan ju inte neka Svenskar att bo i Sverige.

Hans
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#26369
Du behöver ta reda på mer information. Har de svenskt pass är de svenska medborgare och har samma rätt som alla andra svenskar att vistas, bo och leva i Sverige - behöver inte starta något företag för det. Är du säker på att de har ett svenskt pass?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 4
#26370
Ja, det är det som de har sagt. Det är en mamma och sin son. Hon har tom svenskt namn. Hennes föräldrar var svenskar och flytade utomlands för att jobba. Hon är nu vid 50 år åldern och har en son som är tonårig. Hon vill att sin son skall ha ett bättre framtid, bättre möjligheter att studera.

Nu fick jag veta lite mer om hennes historia. När jag skrev mitt inlägg, visste jag inte mycket.

tack för era svar. Ni har bekräftat det som jag trodde. Har man svenskt pass, är man svensk och då har man rätt att bo och jobba i Sverige. Hon behöver inte ens starta något.

Ha en mycket trevlig forsättning på denna helg, ni allihopa!

Kram (tipysk kvinnor som kramar och kramar)

Aly

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.