Startsida

Oktoberfesten sparar 90 procent i elkostnader

Skapad - Senast uppdaterad
Publicerat av Kristofer Blockhammar

Oktoberfesten lockar miljontals besökare och istället för energislösande glödlampor, har man i år i det traditionella Löwenbräutältet bytt till 8000 LED lampor.

Festligheterna startade nu i lördags och pågår under sexton dagar på Theresienwiese, som förr var en äng. Med anledning av festen bryggs ett särskilt oktoberfestöl, som serveras i en enliterskannor som kallas Maß, är bärnstensfärgat, alkoholstarkt och smakrikt. Det får bara tillverkas av lokala bryggerier i München. Ölutskänkningen sker i särskilda tält som rymmer upp till tiotusen gäster och kan ta två månader att resa.

Under de sexton dagarna som festen pågår står området för cirka 13 procent av stadens energiförbrukning.

"Prost!"
_________________________________________

För ytterligare informationKristofer Blockhammar - Affärsområdeschef Skandinavien

Kristofer Blockhammar ser fantastiska framtidsutsikter och en enorm marknad för LED & LED´s innovativa produkter och system. Han har lång erfarenhet av att arbeta med energieffektiva produkter och system. Den tekniska utvecklingen har kommit långt och belysningsystemen är så effektiva att en investering i produkterna och systemen ger en mycket tilltalande pay-back tid. Den här tekniken kommer att ytterligare utvecklas och sannolikt tillämpas på många områden.

Direkt: +46 (0)73 679 35 50

E-post: kristofer.blockhammar@ledochled.se

Led & Led är ledande designer, utvecklare, producent och grossist av professionell LED teknologi och vänder sig till arkitekter, inredare, ljusdesigners, butiker och andra professionella aktörer inom belysning. För att kunna tillhandahålla den senaste LED teknologin tillverkar vi våra produkter efter inkomna order, därav ska våra tekniska produktspecifikationer ses som ett minimum, då vi ständigt utvecklar och förbättrar våra produkter. Utvecklingen inom LED teknologin sker idag i en rask takt, med en ständig teknikförbättring, som vi applicerar till våra produkter. Vi är idag representerade i flera länder, däribland Sverige, Danmark, Norge, Finland, Portugal, England, Frankrike, Tyskland, Spanien, Belgien, Schweiz, Monaco, Bulgarien, Australien, Ryssland, Ukraina m.fl.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.