Startsida

Varför är personalarbete viktigt i mindre bolag?

Skapad - Senast uppdaterad
Personalen är många gånger företags viktigaste resurs, men att starta och driva ett mindre bolag kräver ofta fullt fokus på det operativa arbetet och personalarbetet kan vara svårt att hinna med. Ett utvecklingssamtal blir en ”fika” och en rekrytering går fel och slukar både pengar och resurser. För ett litet bolag kan ett sådant misstag göra en stor skillnad. Utveckling av människor och vikten av att följa arbetsrättsliga lagar och regler är viktigt oberoende av storleken på företaget, ändå saknar många mindre företag kunskap och verktyg för att bedriva ett effektivt HR-arbete.
Även för bolag med få anställda finns alltså mycket att vinna på att ha ett aktivt HR-arbete. Ju bättre ett företag är på att hantera de frågor som berör personalen, ju lättare har de att attrahera och behålla den bästa kompetensen. Ett aktivt HR-arbete kan också leda till minskad frånvaro och att effektiviteten ökar hos både individ och företag.
Nu finns HR4YOU, en enkel och tydlig webbportal som erbjuder HR-support i form av dokument, mallar, processer och e-mailsupport av arbetsrätt till framför allt små och medelstora företag. Det kan liknas vid ett HR-kontor på nätet. För att mindre bolag ska kunna använda tjänsten är priset lågt och abonnemangen helt utan bindningstider.
För den som vill fördjupa sina kunskaper inom arbetsrätt finns även utbildningar som är riktade till företagare i mindre bolag. Utbildningarna kan också skräddarsys efter företags specifika behov.

[attachment]C:\fakepath\Logga.bmp[/attachment]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.