Startsida

Vilket faktureringsprogram ?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 1
Jag har just startat en egen firma och söker något lämpligt faktureringsprogram. Har hört om program som fungerar över Internet. Vilket faktureringsprogram skall jag använda ?
Inlägg: 88
#1639
Råd om exakt vilket program du ska använda är svårt. Du kan titta på några befintliga och se vilket som passar dig.SPCS och Hogia kan väl ses som de mest utbredda bland småföretagare. Björn Lundén har släppt ett eget (http://www.blinfo.se/).http://www.24sevenoffice.com/ är en nätbaserad tjänst.
ww.kurslitteratur.se
www.digiart.se
#1640
En sak du absolut ska kolla efter är hur det blir i bokföringen (på kontoutdragen från huvudboken, alltså). Den information du matar in i faktureringsprogrammet ska föras över till bokföringen, och det kan se väldigt olika ut.Vissa faktureringsprogram är gjorda så att i huvudboken framgår alla kundnamn och enskilda belopp. Jättepraktiskt när man stämmer av eller letar efter en faktura.Andra faktureringsprogram överför till bokföringen bara texter typ "Fakturajournal nr 58, 72 453 kr", vilket mycket väl dessutom kan vara en klumpsumma för 15 olika fakturor ifall du har fakturerat flera vid samma tillfälle. Det betyder att om du letar i huvudboken efter en viss faktura måste du slå upp alla fakturajournaler och titta efter vilka fakturor de bestod av. Helt meningslöst merarbete och vansinnigt irriterande.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.