Rättelser i bokföringen från tidigare år

106
I samband med att jag gör om delar av min bokföring som tidigare sköttes av världens sämsta bokföringsfirma, så hittar jag två dubbelbokförda fakturor från föregående räkenskapsår.



Om jag nu rättar till ovanstående och andra fel under det året och en massa andra fel under nuvarande räkenskapsår, måste jag lämna in varje momsrapport på nytt i de månader som jag hittat fel i, eller finns det något smidigare sätt?



Uppskattar tips och goda råd. 🙂
Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]
488
Jag skulle nog ringa Skatteverket och förklara som det är, och fråga dem. Du kan ringa anonymt om du vill.
720
[quote="Taz_1999"]I samband med att jag gör om delar av min bokföring som tidigare sköttes av världens sämsta bokföringsfirma, så hittar jag två dubbelbokförda fakturor från föregående räkenskapsår. [br] [br]Om jag nu rättar till ovanstående och andra fel under det året och en massa andra fel under nuvarande räkenskapsår, måste jag lämna in varje momsrapport på nytt i de månader som jag hittat fel i, eller finns det något smidigare sätt? [br] [br]Uppskattar tips och goda råd. :-)[/quote] [br] [br]Nu beror det lite på vilka belopp det rör sig om när det gäller momsen. Själva bokföringen som slutar i den vanliga deklarationen är bara ett skicka in en rättning på, det kan du göra ända fram till 5 år efter den ursprungliga deklarationen. [br]Är sedan momsdifferanserna inte allt för stora (säg under 10.000) så kan du göra en "tyst kvittning" mellan månaderna och alltså samla ihop differanserna till deklarationen för dec och sedan göra alla korrigeringar på denna. Momsen bör dock bli rätt inom året men även här gäller principen om beloppen. Är det väldigt små summor så kan du lika gärna göra denna "tysta kvittning" på den deklaration som ska in nu så blir ju allt rätt för 2004/2005 eftersom ännu inte 2005 är färdigdeklarerat.
106
Tack för tipsen Karin och Redkon! :)
Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.