Bokföring av preliminärskatt i enskild firma ?

1
Hej!

Måste börja med att säga att jag blev glad 🙂 när jag hittade detta forum, ett perfekt sätt att söka lösningar på ev. frågor.



Har nyligen startat enskild firma, har nu fått skatteinbetalningskort från skatteverket. Ska betala en viss summa varje månad i preliminärskatt. Min fråga är vilket / vilka konto ska jag använda vid inbetalningen, vilket motkonto ska jag till 1930? ska skattekontot 1630 användas? Och även sedan när den slutliga skatten räknas ut vid årets slut? Hoppas att någon kan hjälpa mig med denna fråga.
26
Jag ställde samma fråga i går på ett annat forum, svaret har du här: [br]http://www.webforum.nu/showthread.php?p=1150055#post1150055 [br] [br]:)
720
[quote="Jörgen"]Jag ställde samma fråga i går på ett annat forum, svaret har du här: [br]http://www.webforum.nu/showthread.php?p=1150055#post1150055 [br] [br]:)[/quote] [br] [br]Trevligt att du fått svar, synd då bara att svaret var fel :cry: [br] [br]En enskild firma kan aldrig ha några skatteskulder då företaget i sig inte betalar någon skatt. Det är du som "ägare" till firman som är den skattskyldiga och följdaktligen är den F-skatten du betalar ett privat uttag. Kontot i baskontoplanen är 2012.
26
Ok, tack. Verkar ju vettigt. Tur att jag inte haft min första skattebetalning ännu. :)
12
Läs gärna mitt svar i tidigare tråd ang. hantering av preliminärskatt: [br] [br][url]http://www.foretagande.se/forum/viewtopic.php?t=529[/url]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.