Moms annat EU-land

Skapad - Senast uppdaterad
Moms-novis
Hej,

Undrar om någon hjälpsam person vet svaret på detta. Jag har EF och redovisar momsen en gång per år. Jag har gjort några varuinköp från andra EU-länder i början av 2018 och vad jag undrar om är ifall det ska redovisas på samma blankett som övrig moms, en gång per år. Eller ska det vara på separat blankett. Jag har gjort några små varuinköp under 2017 också men hade ingen aning om det här med momsen så det blev inte redovisat. Ska jag be om att få göra det nu eller låta det vara. Vill ju helst allt göra allt rätt men är ganska bortkommen när det kommer till detta. Tackar så mycket om någon har tid att svara.
Anonym
#40726
Glad om någon tar sig tid att svara :bravo
Inlägg: 1366
Tack mottaget: 187
#40727
Det är på samma blankett som den 'vanliga' momsen.

Du sätter upp summan av inköpen i ruta 20. Sen räknar du då ut momsen på den summan, vanligen 25% om det inte är mat eller nåt du köpt. Momsen skriver du in i ruta 30.

Glöm sen inte att lägga på samma summa moms på den avdragsgilla momsen i ruta 48. Det blir alltså ett noll-summespel där du både lägger på och drar av momsen.

2017 kan du nog hoppa över om det inte är några stora summor. Det är ju som sagt inte så att man ska betala nån moms, så du har inte smitit från nåt.
Moms-novis
#40724
1000 TACK för hjälpen! Jag tycker mig ha läst någonstans att momsen ska redovisas direkt efter att man gjort inköp inom EU. Blev osäker då min "vanliga" momsredovisning ska göras en gång per år.
Inlägg: 1366
Tack mottaget: 187
#40725
Den ska egentligen göras 26 februari om du haft EU-handel.
Moms-novis
#40722
Ok, då får jag hädanefter skicka in momsrapporten då istället för i maj. Tack igen!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.