Bok kring svenska skattesystemet för företagare?

64
Som titeln, någon som har ett tips på en bok/häfte kring det svenska skattesystemet? Har precis startat AB, drivit EF ett bra tag. Känner att man måste sätta sig in i hur skattesystemet fungerar lite mer på djupet, så som med expansionsfonder, aktieutdelning för fåmansbolag, uppbyggnaden av egenavgifter samt vår progressiva beskattning av tjänst.

Grunden är inte så svår, men när man ska börja räkna själv då blir det klurigare. Förvånansvärt få som vet hur det hela är upplagt.

Var hittar man sådant här beskrivet på ett vettigt sätt?
64
Hmm, hittade en del själv här :) http://www.foretagande.se/Driver-handelsbolag/Skatteplanering-i-aktiebolag.html http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170276293 Tror det blir dessa två. Någon som har dem?
1073
139
Det är väldigt klurigt att i detalj sätta sig in i det hela. Sen är det dessutom så att förutsättningarna varje år förändras beroende av vad olika myndigheter hittar på. Så hittar du en beskrivning måste den vara årsfärsk för att du ska kunna lita på den.
64
Antagligen sant. De ovan är utgivna 2010, så antar de är rätt up-to-date. Läste det skulle bli en höjning av utdelningen i mindre AB också nu nästa år, men det är sådant man kan snappa upp på andra ställen när man har grunden.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.