Bokföra köp hemsida (anläggningstillgång?)

49
Tjenare, och gott nytt alla!

Jag har en enskild firma och köpte en hemsida under året (2014) och bokförde den "rakt av" så att säga, alltså utan tanke på att det skulle vara en immateriell anläggningstillgång med avskrivningar. Jag köpte den av privatperson och bokförde den helt enkelt som:

2018 K 20 000:-
6542 D 20 000:-

Jag börjar nu bli osäker på om detta är rätt, den borde kanske vara en tillgång i företaget? Över 10 000:- bör den även skrivas av eller? Dessutom har den utvecklats och levererar nu betydligt mer intäkter per år än det bokförda inköpspriset. Så då är väl tanken att man måste skriva upp värdet? Eller kan man ens göra det i bolagsformen EF?

Jag har löst och försökt förstå här: http://www.bokforingstips.se/artikel...illgangar.aspx Men inte riktigt fattat galoppen än. Vore därför mycket tacksam om någon kunde hjälpa mig med hur jag ska bokföra köpet på korrekt sätt, både själva händelsen/köpet och hur jag ska göra vid bokslutet gällande avskrivning (vilket jag inte har haft några innan).

Allt gott!
/Daniel
cigarrspecialisten.se
1468
246
Nja, gränsen för direkt avskrivning går ju vid 22 200 kr, så du klarade den med lite marginal, och kan dra hela kostnaden direkt.
49
Tack för ditt svar, Ok, ja då är det väl lika bra att behålla det som det är nu.
cigarrspecialisten.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.