Bokföring mat, provmatlagning

8
Hej,

En bekant jobbar som restaurangkonsult i olika former. Jag undrar å denne persons vägnar vilket konto som är bäst att använda för att bokföra inköp av matvaror som används för provmatlagning av rätter för kommande koncept?

Är det rimligaste att lägga det mot förbrukningsmaterial eller finns det en mer passande sätt? Skapa ett nytt eget konto?

Tacksam för input 🙂

Vänligen
MH
1470
246
Förbrukningsmaterial funkar ju. Annars kunde det väl möjligen funka på ett 40-konto, t.ex 4010 eftersom det väl är varor personen köper in för den direkta verksamheten. Det har ju ingen direkt betydelse, utan är mest för ens egen skull.
2
Hallå! Om du också är intresserad av att laga olika intressanta och smakrika rätter råder jag dig att titta här på [url=https://www.airfryer.com.se/]airfryer[/url] Här kan du hitta fritöser med de senaste funktionerna och till ett överkomligt pris.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.